portret Daffne -
Daffne - 26-08-2011
Witam,
Zamieszczam swój portret psychologiczny:
karty 1,2,3 - mówią one o ,,drodze życiowej” człowieka, są to ogólne możliwości i predyspozycje człowieka
Karta 1 - KAPŁAN V (co będzie dominować w dzieciństwie i młodości)
Karta 2 - KAPŁANKA II (w wieku średnim)
Karta 3 – SĄD XX (w dalszej części życia)
Karty 4,5,6 – to pozostałe dominanty psychiki
Karta 4 (1+2) – RYDWAN VII (podświadomość)
Karta 5 (2+3) - GŁUPIEC XXII (świadomość)
Karta 6 (4+5) - RYDWAN VII (nadświadomość)
Karta 7 (1+5) - KAPŁAN V (misja - zadanie do wykonania z jakim człowiek przyszedł na świat)
Karta 8 (2+6) - PUSTELNIK IX (dary - potencjał umożliwiający wykonanie misji)
Karmiczno-wewnętrzne:
Karta 9 (1-2) - CESARZOWA III (kim byłam w poprzednim wcieleniu?)
Karta 10 (2-3) - KSIĘŻYC XVIII (co robiłam?)
Karta 11 (10-9) - DIABEŁ XV (zadania karmiczne)
Karta 12 (7+8) - UMIARKOWANIE XIV (liczba harmonii psychicznej)
Karta 13 (1+4+6) - SŁOŃCE XIX (Jak siebie postrzegam?)
Karta 14 (3+5+6) - KAPŁAN V (jak postrzegają mnie inni?)
Karta 15 (9+10+11-7) - PUSTELNIK IX (sposób odpracowania karmy)
Karta 17 (11+6) - GŁUPIEC XXII (punkt komfortu karmy)
Karta 18 (11+8) - KAPŁANKA II (Jak pracować z misją na obecne wcielenie?)
Gdyby komuś przyszły namyśl sugestie odnośnie mojego portretu będę bardzo wdzięczna :kiss3:
Re: portret Daffne -
Hyacynt - 13-11-2011
To jest bardzo wdzieczny portret bo bardzo poukladany...Juz po samej wstepnej prezentacji portretu widac wyraznie ze jestes osoba bardzo "poukladana" od srodka i zdyscyplinowana...No i zadnych pomylek w obliczeniach portretu...wzorcowa robota przykladnego i dobrego ucznia w szkole...Widac po kartach 1 i 2 ze mama gonila do nauki i nie bylo zlituj sie..To portret typowego przyszlego nauczyciela..swietne wyniki w szkole doskonala percepcja rzeczywistosci w polaczeniu ze swietna intuicja daje obraz wrecz osobe bliska idealu, no ale gdzies musi byc tu karma...Ano pustelnik na poz. 15 oraz na poz 8 mowi o tym ze wiedze nalezy zglebiac cale zycie a jesli ktos ma do tego jeszcze swietny kontakt z dziecmi (karta Glupca na poz. 5) w polaczeniu z karta 2 Kaplanki daje to wrecz wzorcowy przyklad NAUCZYCIELSKIEGO fachu...ale jest to poziom duzo wyzszy bo Rydwan daje tu mozliwosci bardzo dalekiej kariery czyli nauczyciel akademicki, wykladowca , profesor wysokich lotow....Zreszta wplyw karty 3 Sad Bozy dodatkowo podkresla ze system wartosci (czytaj poglebiana mocno wiedza akademicka) ma wplyw na bardzo wiele ludzi a to oznacza naukowca, profesora publikujacego wiele ksiazek i artykulow, ktore maja wplyw na rozwoj dziedziny opanowanej przez te osobe...A wiec zadanie karmiczne z poz. 7 (Kaplan) to popularyzacja doglebnej wiedzy (rowniez i ezoterycznej -talenty z poz. 8) tzn. nadswiadomosc Rydwana w polaczeniu z geniuszem daru Eremity ukazuje w pryzmacie karty 18 pracy z karma glosiciela TEGO KTORY WIE....
Audiencja sa wszyscy Glupcy z karty 17 - punkt komfortu karmicznego - tzn. oswiecanie tych ktorzy dobrowolnie chca posluchac prawd gloszonych przez Kaplana, prawd obiektywnych (karta z poz.12 Rownowaga) i gleboko przemyslanych ..
Prawidlowa karma przepracowana z podwojnego RYDWANA na poz. 4 i poz. 6 da owoc wielkiego dowodu uznania UCZONEGO i powodu do dumy wlasciciela portretu..., zreszta jest on tak postrzegany na zewnatrz (karta z poz. 14 - Kaplan)
Dodatkowo wrecz dzieciecy i zawsze swiezy oglad rzeczywistosci swiadomo ogladanej oczami zdziwionego dziecka (karta z poz. 5) upewnia ze ta osoba moze byc WYBITNA w spoleczenstwie i na stare lata cieszyc sie uznaniem i slawa dobrze spelnionego obowiazku spolecznego....Klasyk portretu dla kazdego kto chcialby wlasciwie przepracowac swoja karme..pozazdroscic...
Hyacynt - 19-11-2011
Jeszcze tylko slowo o karcie z poz nr. 11 - XV Diabel....W tle tego co napisalem pare dni temu przypomnialem sobie ze wypada jeszcze odniesc sie do karmy uprzednio wypracowanej...Tutaj chyba nazwalbym ja PASJA...czyli chec realizacji siebie i wzrostu w tym co jest najblizsze wszystkim pasjonatom i zapalonym uczonym...ta bezwzgledna chec do odkrycia prawdy i sedna rzeczy niezaleznie od uwarunkowan zewnetrznych i dazenie do poszerzania wiedzy za wszelka cene...to jest wlasnie to co popycha DAFFNE naprzod...
Daffne - 05-08-2012
Dopiero teraz przeczytałam Twoją interpretacje...za którą baaardzo, ale to baaardzo dziękuje
.
Jestem pod jej ogromnym wrażeniem... bo rozpracowałeś mnie pięknie
)
Faktycznie odczuwam wewnętrzne duże ciśnienie na zgłębianie informacji, cały czas mam głód wiedzy... a jeśli już coś mnie zaintryguje jestem jak w ciągu...pochłaniam wiedzę w tempie zawrotnym...kosztem snu, wolnego czasu...zapominając niejednokrotnie nawet o głodzie <lol> . To chyba ten zachłanny na wiedzę Diabeł, ale myślę, że to pozytywne
.
Jeszcze raz dziękuje bardzo
)
Hyacynt - 03-09-2012
Witam,
Dawno mnie tu nie bylo ale bardzo mi milo, ze ktos czyta te moje wypociny...Mysle ze mozna tu dopisac o wiele wiecej , ale podkreslilem to co najbardziej sie rzuca w oczy patrzac na karty Twojego portretu...Pytam jeszcze przez ciekawosc, jaki zawod uprawiasz ? (jesli mozesz sie do tego przyznac na forum..., to tak tylko aby potwierdzic moje przypuszczenia...zawsze jest mi milo jesli ktos zweryfikuje moje interpretacje..)
Daffne - 03-09-2012
Skończyłam studia o specjalności rachunkowość, ale nie pracuje w zawodzie...(strasznie to monotonne...
). Aktualnie pracuje jako specjalista ds. sprzedaży i obsługi klienta, lubię by coś się działo w pracy, kontakty z ludźmi...
. Oczywiście ezoteryka to moje drugie życie tzw. nocne życie
. A czemu spytałeś? Masz coś w zanadrzu?
Hyacynt - 08-09-2012
Bardzo dziekuje za odpowiedzi i objasnienia...W zasadzie tylko wlasciciel portretu jest w stanie mnie oswiecic na temet realizacji "potencjalu" jaki w kartach istnieje...Nie kazdy zdaje sobie sprawe ze 'Potencjal" to nie jest jeszcze "Realizacja"...Dlatego z kart portretu zawsze trudno odzielic jedno od drugiego , bo miec "potencjal" to jeszcze za malo, a wlasnie karty portretu pozwalaja na lepsze poznanie owego "potencjalu"...W Twoim przypadku wydaje mi sie ze nadrabiasz strasznie szybko zaleglosci z przeszlosci ...(mam tu na mysli "karme").
Niestety rozklady karmiczne ciezko jest zweryfikowac nawet przez wlasciciela portretu , ale i na to sa sposoby bo ludzie maja podswiadome "odruchy" pierwotne i sa one jakgdyby "zakodowane" w podswiadomosci, niektorzy notorycznie je powielaja , ale sa i tacy, ktorych czasami "oswieci" -> Ty jestes takim przykladem "przebudzenia", ale to jest raczej wyjatek niz regula...
Daffne - 20-12-2012
Troszkę czasu minęło i przyznaję rację odnośnie szybkiego tempa nauki i nadrabiania zaległości... (karmy)
Aktualnie pracuję nad pokonaniem barier, przeszkód (poz. 4 Rydwan)... rozwijam się też duchowo w dość szybkim tempie...a i zdolności się różne zaczynają pojawiać. Wspomniałeś też o przebudzeniu...tak...myślę, że można powiedzieć, że się jakby "budzę z letargu".
Mówisz, że to wyjątek?
Osobiście...myślę, że nie...choć może nie często spotykane jak piszesz...
Jest wokół mnie parę Kochanych osóbek, które mają podobnie i to jest bardzo pomocne
Pięknie dziękuje za cenne uwagi
Hyacyncie :romance-heartbeating: