Re: Purpura -
Kasha - 23-07-2012
Purple front door can easily become an eye-catching addition to your home’s exterior. This color usually represents royalty, wealth and honor. In the Chinese philosophy of Feng Shui, purple is the only color that you can place in any direction.
tłumaczenie własne: purpurowe drzwi frontowe mogą łatwo zostać przyciagającym oko dodatkiem do twojego domu. Ten kolor zwyczajowo reprezentuje królewskość czy jest barwą królewską ( brakuje mi polskiego słówka upss ), bogactwo i honor. W chińskiej filozofii Feng Shui purpura jest jedynym kolorem, który możesz umieścić w jakimkolwiek/dowolnym/każdym kierunku.
Miriam - 23-07-2012
No to pojechałaś Kasha40
Kasha - 23-07-2012
dobrze, że więcej tych zdjęć nie było ... bo co jedno to łądniejsze ...
a Morfi w przyszłym roku elewację na purpurę czy lawendę będzie robił to i pewnie drzwi też pociągnie
Kasha - 24-07-2012
trochę naturalnej zdrowej purpury nie zaszkodzi
morfeusz - 24-07-2012
Kocham te drzwi!! Chyba przy przemalowaniu elewacji na lawendowo rozważę opcję zmiany...
Sylla - 25-07-2012
Morfeusz ja myślałam,że Ty juz masz wszystko w kolorze lawendowo-purpurowym
Specjalnie Dla Ciebie
Piękne lawenowe pole
Równie piekne drzewko jakaranda mimozolistna
Pachnący bez
morfeusz - 25-07-2012
Nie, purpurowa jest u mnie tylko sypialnia.
W pozostałych pomieszczeniach same barwy ciepłe, ziemiste - beże i brązy.
Wyjątkiem jest duża łazienka, w szmaragdowej zieleni i dodatki złote.
Krysiu miałaś rację - lawenda jest bardzo humorzasta, dziś jeden krzaczek usechł na popiół! Wczoraj podlewałem ogród i patrzyłem na obydwa krzaczki lawendy, były zielone, identyczne, idealne. Dziś - jeden z nich wysuszony na proszek, zżółkł.
Dagaa - 26-07-2012
morfeusz - 26-07-2012
Tu jest moja narzuta na łóżko
Kasha - 26-07-2012
piękna
siedzę i kapie ze mnie ... w sumie spod okularów - help
:chores-mop: :chores-mop:
Sylla - 26-07-2012
Morfi może w końcu sie pochwalisz swoją sypialnią
wiem,że bardziej się skłaniasz do zwiedzania osobistego, ale chyba z tym to nie bedzie tak łatwo
No chyba,że zrobimy sobie wszyscy wycieczke do Morfeusza do sypialni
Kasha - 26-07-2012
piękna ta róża Syla ... piękna
Sylla - 26-07-2012
Kasha40 napisał(a):piękna ta róża Syla ... piękna
Z tą purpurą ostatnio mam kuźla
wszędzie ją teraz widzę
morfeusz - 26-07-2012
Na wejście do sypialni będę sprzedawał bilety i zapraszał będę pojedynczo do zwiedzania
Mam wrażenie, że wszystkich trochę natchnąłem tą purpurą...
Sylla - 26-07-2012
morfeusz napisał(a):Na wejście do sypialni będę sprzedawał bilety i zapraszał będę pojedynczo do zwiedzania
To brzmi bardzo wymownie
morfeusz napisał(a):Mam wrażenie, że wszystkich trochę natchnąłem tą purpurą...
na pewno
Dagaa - 26-07-2012
Bardzo piękna ta narzuta Morfeuszu i również pasowałaby do mego pokoju, ponieważ jest on w takim samym kolorze
Muszę się za podobną porozglądać, teraz będę miała w niedługim czasie remont i marzy mi się taki dywanik puchaty pod stolik w kolorze purpury, tak aby pasował do moich ścian i fioletowego również sufitu.
morfeusz - 27-07-2012
Ja aż tak nie szalałem, sufit mam biały, a ściany dachowe (skosy) w beżu. Ściany proste są w purpurze. Podłoga do tego to ułożony parkiet z czerwonego mahoniu.
Zawsze byłem ciekawy, jak wygląda pomieszczenie z sufitem takim samym jak ściany, tym bardziej jeśli to ciemny kolor.
Dagaa - 27-07-2012
Bardzo ładnie to wygląda i nie jest wcale tak ciemno jak może się wydawać, a nawet jeśli by było to ja bardzo dobrze czuje się w otoczeniu takich właśnie ciemniejszych kolorów.
A to z sufitem to podpatrzyłam u matki byłego w sypialni, ona też miała cały pokój wraz z sufitem pomalowany na fioletowo, do tego jasnobrązowe meble, rolety, gdzie nie gdzie białe dodatki, bardzo pięknie tam było.
No ja zdecydowałam się na niebieskie dodatki do mego fioletu, wykładzinę, żaluzje, żyrandol i drobniejsze elementy.
Kasha - 27-07-2012
widzę trochę purpury ... czy to tylko majaki
Helge - 28-07-2012
suknia ślubna Dity von Teese:
i inne ciekawostki na temat purpurowych sukien ślubnych: <!-- m --><a class="postlink" href="http://casualweddingdresses.net/purple-wedding-dress-go-purplish-on-your-wedding-day-on-a-purple-wedding-dress/">http://casualweddingdresses.net/purple- ... ing-dress/</a><!-- m -->
Kasha - 28-07-2012
Szefie "Prezesie łubudubu x 2"
uprzejmie donoszę, że wczoraj Miriam wystawiłą w swoim imieninowym wątku świetne purpurowe napitki ...
świetne były naprawdę ... zajrzyj tam i postaw tutaj ...
piękne to było ... ach piękne ...
morfeusz - 28-07-2012
Goya też wczoraj uraczyła mnie purpurową nalewką...
Helge Pan młody też może być purpurowy
Kasia patrz a ten poniżej pozuje jak Twój neandertalczyk, tylko jest ubrany