Re: Warsztat 70 - zwierzatko -
Żubrówka - 24-03-2015
4 mieczy i 10 kielichów - może to były rybki? A lat miałeś 14?
Luks - 24-03-2015
Żubrówka dziękuję za udział
Jaxina - 25-03-2015
Królowa Buław - kot
VIII pucharów - 8 lub 18 lat
Luks - 25-03-2015
Jaxina dziękuję za udział
Zainteresowanym przypominam, że warsztat jest ważny do jutra
Gdzieś nam się Marta zgubiła
LeCaro - 26-03-2015
Kocham zwierzęta, no to się załapię
1) 3 buławy - stawiam na świnkę morską lub chomika
2) 5 kielichów - miałeś 5 lat
Luks - 26-03-2015
LeCaro dziękuję za udział.
Zebraliśmy już niezły zwierzyniec
Prawdopodobnie dziś podam wyniki.
Marto, nie wiem czy czekać?
Re: Warsztat 70 - zwierzatko - ewka - 26-03-2015
1. Kapłanka, 5 denarów - wydaje mi się, ze to zwierzę, które jest aktywne również w nocy np. kot ale patrząc na te 5 denarów przychodzi mi na myśl chomik, który lubi sobie gromadzić pokarm na "gorsze czasy".
2. Cesarzowa- karta wskazuje mi na młoda mamę więc myślę, że mógł być to okres przedszkolny dla ciebie.
Luks - 26-03-2015
Ewka dziękuję za udział
Iwona Agata - 26-03-2015
1. Co było moim pierwszym zwierzakiem?- Wisielec
Miales ptaka w klatce, nietoperza, kameleona, kota. Zwierze w nocy mogło wykazywac nadmierną aktywność , gdybys mu na to pozwolił, więc trzeba było je jakoś zabezpieczac, byc moze przykrywales czyms klatkę.
2. Ile miałem lat gdy zwierzak pojawił się u nas w domu?-Królowa Mieczy(-)
Miales 11-13 lat.
Dagmara.S - 26-03-2015
Witaj!
to i ja spróbuje moich sił
1-co było twoim pierwszym zwierzakiem? 9 BUŁAW=te buławy skojarzyły mi sie od razu z klatką więc moze kanarka,papugę....a moze jakiś króliczek?.postawiłabym też na konia..moze kucyk,hucuł....(nie wiem dlaczego pomyślałam o koniu)
2-ile miałeś lat jak pojawił sie zwierzak-CESARZOWA-3 latka
Pozdrawiam
Re: Warsztat 70 - zwierzatko - monroe - 26-03-2015
Cześć Luks!
1. Co było moim pierwszym zwierzakiem?- 10 buław- hm kot?
2. Ile miałem lat gdy zwierzak pojawił się u nas w domu? 5 buław -5 lat?
Cześć Luks!
Cześć Luks!
Luks - 26-03-2015
Lady
Izydo
Monroe
Dziękuję za udział
Wyniki podam dziś wieczorem (może ktoś jeszcze znajdzie czas)
madrugada - 26-03-2015
1. Co było moim pierwszym zwierzakiem?- Krol Pucharow - Rybka
2. Ile miałem lat gdy zwierzak pojawił się u nas w domu? 4 miecze - 4 latka
Luks - 26-03-2015
Dziękuję Madrugado za udział
Marcia89 - 26-03-2015
Uff , zdązyłam
zwierzątko - król mieczy, 9 buław, Kapłanka - coś trzymane w klatce, w zamknięciu - papugi bym postawiła
Twój wiek - 4 pucharów, 7 buław, 10 puch.- niepełnoletni na pewno byłeś, stawiam na "wiek szkoły podstawowej"
Karty stawiałam na szybko, więc nie wiem czy nie wybiłam się z rytmu ale zobaczymy
Dziękuję, że poczekałeś
Luks - 26-03-2015
Dziękuję Marto za udział
Za chwilę wyniki
Trzymasz nas w niepewności!!
Luks - 26-03-2015
Na początku chciałbym podziękować wszystkim za tak liczny udział w warsztacie (aż 16 uczestników! to 2x więcej niż zwykle)
Druga sprawą, którą chciałbym poruszyć jest informacja, która dostałem w trakcie warsztatu o rzekomym ujawnieniu tożsamości zwierzęcia już w warsztacie 64, kiedy użyłem słów "nasz poprzedni pies". Otóż zanim w naszej rodzinie pojawił się Amik - obecny psiak, w domu były dwa pupile - suczka Aga należąca do mojej mamy, starsza ode mnie o 3 lata oraz świnka morska Pusio (cóż mogło wymyślić małe dziecko), który był moim zwierzakiem.
Przechodząc do sedna:
1. Prawidłowa odpowiedzią na pytanie 1 było: świnka morska, ale punktowane odpowiedzi to również gryzoń.
2. Jeśli chodzi o wiek to miałem wówczas 7 lat; punktowane odpowiedzi to również te bardzo blisko tego wieku a więc 6, 8, wiek wczesnoszkolny.
Najważniejsze było dla mnie pytanie pierwsze. Ciekawe, że w tak wielu przypadkach wyszedł Wam ptak lub kot...
Ponieważ było dużo odpowiedzi, wyszczególnię jedynie te najbardziej poprawne:
poranna_cisza napisał(a):Co bylo Twoim pierwszy zwierzakiem?
9 monet..karty nie daly mi zadnej alternatywy..miales ptaka, i sadzac po karcie byl to raczej ptaszek wiekszy niz mniejszy, moze papuzka a moze przygarniety lub zablakany dziki ptak, ktorym sie zaopiekowales lub ktorego wyleczyles..
Ila miales wtedy lat?
VII Rydwan..miales 7 lat..
..pozdrawiam..
Zgadza się wiek 7 lat, strzał w dziesiątkę, no ale Rydwan dał odpowiedź wprost. Ciekawe czemu wyskoczyła ptasia 9 monet...
Afercia napisał(a):Cudowny temat 1. Co było moim pierwszym zwierzakiem? Paź buław Siła 10 buław
Zwierzątko bardzo dynamiczne, które czasem nie do końca Cię słuchało. Było ciepłe w dotyku i uczyło Cię cierpliwości. Na sile jest lew więc obstawiam na kota i też 10 bułąw takie kocie znikanie. Chociaż dużo tutaj kart piaskowych więc może jakiś gad? 10 buław kojarzy mi się też z jeżem. Chociaż te buławy mogą też mówić że zwierzątko było z ciepłych krajów.
2. Ile miałem lat gdy zwierzak pojawił się u nas w domu?
4 monety
Kojarzy mi się z wiekiem zdobywania umiejętności więc albo wiek wczesnoszkolny 4-8 lat albo coś koło 14-16.
Cudowny temat
Zwierzę dość dynamiczne. Lekko piaskowe ubarwienie miał, chociaż zdecydowanie żywe kolory - biel, brąz i czarny, ale gdyby je zmieszać byłby piasek xD Jeż to już blisko, ale kto trzyma jeża w domu? Zwierzę z ciepłych krajów (oryginalnie). Wiek wczesnoszkolny 4-8 lat się zgadza, wiek zdobywania nowych umiejętności.
Jaxina napisał(a):Królowa Buław - kot
VIII pucharów - 8 lub 18 lat
Nie kot. 8 lat możnaby uznać, bardzo blisko.
LeCaro napisał(a):Kocham zwierzęta, no to się załapię
1) 3 buławy - stawiam na świnkę morską lub chomika
2) 5 kielichów - miałeś 5 lat
Tu się nie zgadza wiek, trochę za wcześnie, ale zgadza się ważniejsza część warsztatu a mianowicie gatunek - świnka gratulacje!
Zdradź jak wpadłaś na to? 3 buław teoretycznie pokazuje morze, ukryta nazwa własna. Ale co miałby chomik do 3 buław?
ewka napisał(a):1. Kapłanka, 5 denarów - wydaje mi się, ze to zwierzę, które jest aktywne również w nocy np. kot ale patrząc na te 5 denarów przychodzi mi na myśl chomik, który lubi sobie gromadzić pokarm na "gorsze czasy".
2. Cesarzowa- karta wskazuje mi na młoda mamę więc myślę, że mógł być to okres przedszkolny dla ciebie.
Zwierzę aktywne również w nocy, chomik to już blisko do świnki. Wiek trochę zbyt wcześnie. Aczkolwiek niedługo po skończeniu przedszkola
Izyda napisał(a):Witaj! to i ja spróbuje moich sił
1-co było twoim pierwszym zwierzakiem? 9 BUŁAW=te buławy skojarzyły mi sie od razu z klatką więc moze kanarka,papugę....a moze jakiś króliczek?.postawiłabym też na konia..moze kucyk,hucuł....(nie wiem dlaczego pomyślałam o koniu)
2-ile miałeś lat jak pojawił sie zwierzak-CESARZOWA-3 latka
Pozdrawiam
Królik już dość blisko, ale dalej od chomika.
Wiedźma Marta napisał(a):Uff , zdązyłam
zwierzątko - król mieczy, 9 buław, Kapłanka - coś trzymane w klatce, w zamknięciu - papugi bym postawiła
Twój wiek - 4 pucharów, 7 buław, 10 puch.- niepełnoletni na pewno byłeś, stawiam na "wiek szkoły podstawowej"
Karty stawiałam na szybko, więc nie wiem czy nie wybiłam się z rytmu ale zobaczymy
Dziękuję, że poczekałeś
Zwierzę trzymane w klatce. Wiek szkoły podstawowej (dość ogólnie, na pewno odp nie jest na 1 pkt, raczej na 0.5, ale się zgadza).
Zwycięzcą ogłaszam LeCaro! Gratulacje!
Wyróżnieni mogą się czuć wszyscy zacytowani
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział.
poranna_cisza - 26-03-2015
..no prosze! tez miales chomika..
ja bylam troche starsza, i w dodatku mnie ugryzl,.
wiec zostane juz lepiej psiara, bo to byla moja pierwsza milosc..
tez nie mam pojecia, czemu tego duzego ptaka mialam na karcie, ale moze to lekcja pokory..?
Gratulacje dla zwyciezcy! faktycznie, super zgadlas!
i dla wsyzstkich uczestnikow
Lukasz, super warsztat, super zabawa! dziekuje
Iwona Agata - 26-03-2015
Gratulacje dla zwycięzcy i uczestnikow! Dziekuje za warsztat