RE: Runa Dnia -
Krystyna - 20-05-2026
20.05.2026 Runa Dnia WUNJO
Światło radości
Życie wróciło do normy, zaszły zmiany, a przeszkody zostały pokonane.
Od tej chwili czerp korzyści materialne i zawodowe, ciesz się czasem spędzonym w związkach i życiu emocjonalnym, bądź wdzięczny i zrozum powód tej chwili szczęścia.
Na tej nowej drodze towarzyszyć Ci będzie nowa radość, która przyniesie Ci większą jasność co do tego, z czego powinieneś zrezygnować na rzecz planów lub relacji, które naprawdę doprowadzą Cię do sukcesu.
Najlepszą radą, jaką daje ta runa, jest to, że nadszedł czas, aby wprowadzić w życie to, co zaplanowałeś, ponieważ wszystko jest pozytywne i dobre dla ciebie.
Aby bezwarunkowa miłość w tym projekcie osiągnęła właściwą harmonię w przyszłości.
W miłości mówi się wyraźnie o przezwyciężaniu przeszłych sytuacji i przyjmowaniu odpowiedzialności, która się pojawiła.
dobrego dnia...
Krystyna - 20-05-2026
21.05.2026 Runa Dnia ISA
Pojawienie się tej Runy zwiastuje czas paraliżu, zamrożenia.
Choć możesz czuć się bezsilny i zmuszony do podporządkowania się wydarzeniom i pragnieniom poświęcenia, bądź cierpliwy, bo to moment, który poprzedza szczęście.
Ta runa wymaga osobistych poświęceń; nie szukaj pomocy u przyjaciół, bo to obróci się przeciwko tobie.
Słuchaj jednak rad mądrych ludzi.
To nie jest czas na nowe relacje, nowe biznesy ani partnerstwa. Wokół ciebie są ludzie, którzy wydają się dobrzy, ale są podstępni i mają fałszywy wygląd.
Nie upieraj się przy robieniu tego, co chcesz, bez powodu; zaufaj, że ten proces jest ewolucyjny i zwracaj uwagę na nowe znaki.
dobrego dnia...
Krystyna - 22-05-2026
22.05.2026 Runa MANNAZ
Szczęście jest możliwe, ale musimy zmienić nasze spojrzenie na życie.
MANNAZ przychodzi, aby poprosić nas o pokorę i roztropność.
Arogancja doprowadziła nas do dominacji nad innymi i straciliśmy więcej, niż mieliśmy nadzieję zyskać.
Musimy ożywić wartości, które kiedyś definiowały nasz honor.
Pójście na skróty ma sens tylko wtedy, gdy nikt nie ucierpi w tym procesie.
Z drugiej strony, jeśli jesteśmy gotowi zniszczyć morale i integralność innych, aby osiągnąć szybsze i skuteczniejsze rezultaty, musimy żyć z tą straszną prawdą.
I odwrotnie, jeśli działamy dla dobra innych i nie oczekujemy niczego w zamian, wkrótce doświadczymy znaczącej zmiany, a to, co uważaliśmy za utopię, stanie się naszą filozofią życia.
Jesteśmy o krok od psychologicznej transformacji, która uczyni nas osobą, którą zawsze chcieliśmy być, ale nigdy nie myśleliśmy, że możemy się stać.
dobrego dnia...
Krystyna - 23-05-2026
23.05.2026 Runa Dnia ANSUZ
Ta Runa symbolizuje Mądrość i obdarza darem Słowa.
Słowo jest energią i jako takie ma moc.
Dzięki niemu możemy uzdrawiać lub niszczyć.
Jako Runa Odyna, nordyckiego boga poetów i inspiracji, wzywa nas do używania słów do generowania znaczących zmian.
Wszystko, co powstaje, będzie wynikać z tego, co zostało powiedziane.
Podobnie, wszystko, co pozostaje milczącym, stanie się częścią „niewypowiedzianego” i stanie się negatywne.
ANSUZ inspiruje nas do bycia lepszymi i do używania języka mówionego do transformacji życia.
Jest to również Runa nauki, nadchodzących wiadomości i wymiany wiedzy.
Nakazuje nam wykorzystać całą naszą siłę perswazji, aby osiągnąć coś dobrego, ponieważ to, co najlepsze, jest w nas; musimy to po prostu uwolnić, aby móc dokonać transformacyjnej zmiany.
dobrego dnia...
Krystyna - 23-05-2026
24.05.2026 Runa Dnia THURISAZ
Ta runa reprezentuje legendarnego Thora, boga Wikingów, który dzierży młot jako symbol sprawiedliwości.
Przywołuje wewnętrzną walkę między dobrem a złem.
Trzeba podjąć decyzję, ale obie opcje mają zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty.
Przed podjęciem decyzji Runa wzywa nas do refleksji.
Istnieje wstępny okres oczekiwania, podczas którego powinniśmy jedynie rozważyć możliwe opcje.
Symbolizuje również ból związany z opuszczeniem dzieciństwa, by wkroczyć w dorosłość.
Dorastanie jest bolesne, ale konieczne.
Jeden etap się kończy, aby mógł rozpocząć się kolejny.
Przed nami dużo pracy, dlatego najpierw musimy odpocząć i przygotować się.
Gdy rozważymy zalety i wady każdej możliwej ścieżki, osiągniemy dojrzałość potrzebną do podjęcia mądrej decyzji.
dobrego dnia...
Krystyna - 24-05-2026
25.05.2026 Runa Dnia PERDO
Runa PERDO – Przeznaczenie.
Symbolicznie Runa ta przynosi wibracje, które bezpośrednio wpływają na życie emocjonalne.
Zapowiada znaczące zmiany, wywołane rosnącą wrażliwością, a jednocześnie większą uczciwością, która pomaga podejmować właściwe decyzje.
dobrego dnia...
Krystyna - 26-05-2026
26.05.2026 Runa Dnia TIWAZ
RUNA SFERY MĘŻCZYZN. RUNA POWIETRZA. RUNA SŁONECZNA.
TYR WOJOWNIK, BÓG NIEBA.
To runa Duchowego Wojownika.
Jego walka zawsze toczy się z samym sobą.
Z runą Wojownika wiąże się zrozumienie, że wszechświat zawsze robi pierwszy krok.
Cierpliwość jest cnotą tej Runy i przywołuje słowa świętego Augustyna: „Nagrodą cierpliwości jest sama cierpliwość”.
Energia męska, Słońce i zasada czynna są charakterystyczne dla tej Runy, co skutkuje pragnieniem podboju.
Tyr to Runa odwagi, poświęcenia i absolutnej wiary we własne zasoby.
W kwestiach relacji osobistych lub poświęcenia się jakiejś sprawie Tyr radzi wytrwałości i przypomina, że cierpliwość jest czasami formą wytrwałości.
Zajrzyj w głąb siebie i uważnie przeanalizuj podstawy swojego życia.
Dzięki temu będziesz w stanie odkryć i wykorzystać swoje najgłębsze i najpotężniejsze zasoby.
W starożytności Tyr był glifem, który nordyccy wojownicy malowali na tarczach przed bitwą.
Tyr to również włócznia uniesiona wysoko przez wojowników powracających zwycięsko z bitwy.
dobrego dnia...
Krystyna - 27-05-2026
27.05.2026 Runa Dnia JERA
Żniwa. Okres urodzaju. Jeden rok.
Ta Runa symbolizuje korzyści i czas potrzebny do ich otrzymania, zwłaszcza w przypadku rzeczy, na które naprawdę zapracowałeś.
Choć wszystko potrzebuje czasu, by dojrzeć – ziarno nie kiełkuje z dnia na dzień – to właśnie ten moment kiełkowania jest tym momentem, w którym musisz pielęgnować to, co masz.
Ta runa radzi, aby postępować etycznie i spokojnie oraz podejmować decyzje w sposób spokojny i rozważny.
Przygotuj grunt pod to, co chcesz osiągnąć i pozwól, aby sprawy potoczyły się swoim naturalnym biegiem.
Nie próbuj przyspieszać wydarzeń.
dobrego dnia...
Krystyna - 28-05-2026
28.05.2026 Runa Dnia ISA
Żywiołem ISA jest lód, co oznacza zastój.
Jednak twardość lodu z czasem słabnie i topnieje, przekształcając się w przepuszczalną ciecz.
Podobnie jak w przypadku jej reprezentatywnego żywiołu, ISA wzywa nas do zatrzymania się i pozwolenia, aby sytuacja rozwinęła się sama.
Działania, które podejmowaliśmy, nie przyniosły rezultatu; nie były zaplanowane inteligentnie, lecz napędzane impulsem.
Teraz nadszedł czas, aby się zatrzymać, nie ruszać kolejnego elementu i pozwolić, aby wszystko potoczyło się swoim torem.
Zakres działania staje się ograniczony i nierozsądnie jest próbować forsować wydarzenia; są chwile, kiedy musimy przyznać, że przegraliśmy, przynajmniej na razie.
Jeśli znajdziemy się na rozdrożu między zaryzykowaniem wszystkiego a poddaniem się, ta druga opcja będzie najrozsądniejsza i pozwoli nam uzyskać najlepsze rezultaty.
dobrego dnia...
Krystyna - 29-05-2026
29.05.2026 Runa Dnia THURISAZ
Ta Runa reprezentuje legendarnego Thora, boga Wikingów, który dzierży młot jako symbol sprawiedliwości.
Przywołuje wewnętrzną walkę między dobrem a złem.
Trzeba podjąć decyzję, ale obie opcje mają zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty.
Przed podjęciem decyzji runa Wzywa nas do refleksji.
Istnieje wstępny okres oczekiwania, podczas którego powinniśmy jedynie rozważyć możliwe opcje.
Symbolizuje również ból związany z opuszczeniem dzieciństwa, by wkroczyć w dorosłość.
Dorastanie jest bolesne, ale konieczne.
Jeden etap się kończy, aby mógł rozpocząć się kolejny.
Przed nami dużo pracy, dlatego najpierw musimy odpocząć i przygotować się.
Gdy rozważymy zalety i wady każdej możliwej ścieżki, osiągniemy dojrzałość potrzebną do podjęcia mądrej decyzji.
dobrego dnia...
Medytując z runą THURISAZ, poszukajmy odpowiedzi, w sobie, na następujące pytania...
Czy łatwo się zniechęcam codziennymi kłopotami?
Czy narzekam na swój los?
Czy umiem podejmować decyzje?
Jak funkcjonuje moja podświadomość?
Czy mam wrogów?
Czy umiem realnie oceniać sytuacje?
W jakich dziedzinach potrzebuję inspiracji?
Jaki jest mój stosunek do władzy?
Jaki jest mój system wartości?
Czy znam swoją moc?
Czy wiem, że jestem częścią wszechświata, dzieckiem BOGA?
Z jakiego budulca jestem zbudowany- z energii, myśli BOGA, czy ze zwykłej, podatnej gliny?
Jestem pokojem czy złością?
Co wywołuje u mnie złość?
Kiedy już doświadczyłem takiego gniewu, jaka myśl go wywołała?
Kiedy ostatni raz wpadłam w gniew, który odebrał mi siły?
Jak zachowuję się w obliczu strachu, przerażenia?
Jaki mam ogólny stosunek do ludzi - uważam, że są dobrzy, czy źli - dlaczego tak myślę?
W jakich okolicznościach jestem atakowany?
Jacy ludzie dodają mi sił - ..dlaczego?
Jak się czuję w obecności znanych mi ludzi z bliższego i dalszego otoczenia?
Co czułaś, kiedy pozwoliłaś komuś na utrzymanie jego poglądu, przyznanie jego racji, utrzymując swoją w umyśle?
Vademecum Run E. Kulejewska
Misterium Run A. Chrzanowska
THURISAZ.....kilka podpowiedzi afirmacji
Ja...dzięki mojej wewnętrznej mocy, działam szybko i skutecznie....
Moją tarczą jest świadomość i spokój
Ja...jestem chroniona, zawsze i wszędzie.
Wszystko, co zdarza się w moim życiu, jest bezpieczne i dobre.
Ja...zasługuję na to, co najlepsze.
Ja...staję się coraz silniejsza.
Ja...wyzwalam swoją wewnętrzną energię.
Ja...jestem tu i teraz otoczona ochronną tarczą, przeciw własnym, negatywnym działaniom i myślom,
przeciw siłom zawistnym i nieżyczliwym.
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=726&pid=8715#pid8715
dobrego dnia...
Krystyna - 30-05-2026
30.05.2026 Runa Dnia WUNJO
Przepowiada triumf, który już zapewniliśmy sobie, ale który musimy zaakceptować, aby w pełni się nim cieszyć.
To Runa chwały, która przychodzi po długim okresie poszukiwań i ciężkiej pracy.
Oznacza kulminację wysiłków podejmowanych przez długi czas.
Problemy pozostają w szufladzie zapomnienia, ale pozostawiają nam lekcje, abyśmy nie powtarzali tych samych błędów.
Cele osiąga się nie przez przypadek, ale poprzez sztukę wysiłku i poświęcenia. Być może otrzymamy więcej, niż daliśmy, ale i tak będziemy musieli dać.
WUNJO jest nieodłączną częścią ludzkości, która szuka chwały i uznania w każdym podejmowanym działaniu.
Jest nagrodą, którą ciężko pracujący i oddani ludzie otrzymują na koniec dnia.
Przypomina nam, że bez poświęcenia nie ma wartościowych osiągnięć.
dobrego dnia...
Krystyna - 30-05-2026
31.05.2026 Runa Dnia MANNAZ
Punktem wyjścia zawsze musi być samoświadomość, a właściwa relacja z samym sobą jest niezbędna: od tego zależy właściwy przebieg wszystkich innych relacji, nawet z Wielką Tajemnicą.
To nie czas na szukanie pochwał za osiągnięcia ani skupianie całej uwagi na możliwych rezultatach.
Pozostań skromny, bądź wyrozumiały, oddany i umiarkowany.
Nie osądzaj ani nie bądź nietolerancyjny.
Pamiętaj o przeszłości i myśl o przyszłości, ale skup się na teraźniejszości.
Staraj się żyć zwyczajnym życiem w niezwykły sposób.
To czas ważnego wzrostu i naprawy, a naprawa zawsze poprzedza postęp.
Na razie zadowalaj się wykonywaniem zadania dla niego samego.
W tym tkwi sekret doświadczania prawdziwej teraźniejszości.
dobrego dnia...
Krystyna - 31-05-2026
1.06.2026 Runa DAGAZ
Znaczenie runy DAGAZ
To bardzo jasna Runa, katalizator zmian i ostrych zakrętów.
Zawiera wiele znaczeń: przełom, dzień, nowe początki, pozytywne działania, transformację, oświecenie, ważne zmiany w losie i spojrzeniu na życie, możliwość dużego zysku, wzrost i zrównoważony rozwój.
Jest szczególnie korzystna dla nowych początków.
DAGAZ wskazuje na sukces i neutralizuje skutki negatywnych Run.
Runa ta symbolizuje szczęście samorealizacji, równowagę przeciwieństw i „jasność widzenia” mistycznej rzeczywistości, w której działają wszystkie Runy.
Runa DAGAZ związana jest z pragnieniami, których siła zależy od tego, jak głęboko wniknęliśmy w siebie, jak swobodnie wyrażamy swoją wolę, kształtując i kierując procesem rozwoju
dobrego dnia...
Krystyna - 02-06-2026
2.06.2026 Runa Dnia URUZ
Znaczenie dla zdrowia i dobrego samopoczucia
Runa URUZ jest związana ze zdrowiem i dobrym samopoczuciem fizycznym.
Może wskazywać na doskonałe zdrowie, wibrującą energię i siłę.
Należy jednak pamiętać, że Runy nie przewidują przyszłości, a jedynie pomagają analizować bieżącą sytuację i podejmować decyzje.
dobrego dnia...
Krystyna - 03-06-2026
![[Obrazek: 8.jpg]](https://www.elhoroscopodehoy.es/img/tarot/runas-vikingas/8.jpg)
3.06.2026 Runa Dnia WUNJO
Przepowiada triumf, który już zapewniliśmy sobie, ale który musimy zaakceptować, aby w pełni się nim cieszyć.
To Runa chwały, która przychodzi po długim okresie poszukiwań i ciężkiej pracy.
Oznacza kulminację wysiłków podejmowanych przez długi czas.
Problemy pozostają w szufladzie zapomnienia, ale pozostawiają nam lekcje, abyśmy nie powtarzali tych samych błędów.
Cele osiąga się nie przez przypadek, ale poprzez sztukę wysiłku i poświęcenia.
Być może otrzymamy więcej, niż daliśmy, ale i tak będziemy musieli dać.
WUNJO jest nieodłączną częścią ludzkości, która szuka chwały i uznania w każdym podejmowanym działaniu.
Jest nagrodą, którą ciężko pracujący i oddani ludzie otrzymują na koniec dnia.
Przypomina nam, że bez poświęcenia nie ma wartościowych osiągnięć.
dobrego dnia...
WUNJO, kilka pytań do przemyślenia podczas medytacji z Runą...
Czy mam prawdziwych przyjaciół?
Czy traktuję siebie z życzliwością?
Jaki jest mój stosunek do sławy?
Czy umiem planować swoje działania?
Czy potrafię pracować w grupie?
Czym dla mnie jest przyjaźń?
Czy potrafię się cieszyć?
W jaki sposób świętuję sukces?
Co oznacza dla mnie określenie, tryumfować?
Czy potrafię na atak reagować śmiechem?
Co mnie śmieszy - -wady innych, wady swoje, inne sytuacje, dlaczego?
Jak czuję się wśród ludzi?
Co mogę zrobić, jak reagować, aby czuć spełnienie?
Czy czerpię radość ze spraw powszednich, czy poszukuję cierpienia?
W jaki sposób odreagowuję stresy i życiowe trudy?
Kilka podpowiedzi afirmacji...
Ja...tworzę jedność wśród ludzi
Ja...w każdym stworzeniu, każdej rzeczy, potrafię odnaleźć radość
Ja...widzę, czuję i słyszę pozytywna stronę życia w każdym jego aspekcie.
Humor mi dopisuje.
Ja...znów potrafię śmiać się i cieszyć.
Ja...znajduję w życiu więcej radości.
Ja...raduję się sukcesem innych
Radość, optymizm i szczęście wypełniają moje serce.
dobrego dnia...
Krystyna - 04-06-2026
![[Obrazek: 19.jpg]](https://www.elhoroscopodehoy.es/img/tarot/runas-vikingas/19.jpg)
4.06.2026 Runa Dnia EHWAZ
Runą rządzi żywioł ognia, który według tradycji wikińskiej kojarzony był z inteligencją, strategią i sprawnością umysłu.
Nie oznacza to, że powinniśmy działać pochopnie, ale raczej, że powinniśmy oddać naszą inteligencję na służbę zmysłom.
EHWAZ symbolizuje dojrzałość i konsolidację wiedzy.
Musimy być ostrożni, ale nigdy lękliwi.
Co więcej, łączy trzy sfery istnienia w odniesieniu do czasu: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość.
Nie możemy zapomnieć, skąd pochodzimy, ponieważ takie zaniedbanie może nas tam w mgnieniu oka przywrócić.
Z kolei nie ma możliwej przyszłości, jeśli nie zoptymalizujemy zasobów i możliwości teraźniejszości.
Przemyślane decyzje oparte na dobru wspólnym są teraz mile widziane.
Aby się rozwijać, krótki okres odpoczynku jest niezbędny, aby pozwolić ideom dojrzeć, a decyzjom ujawnić naszą mądrość.
dobrego dnia...
https://dobrytarot.pl/showthread.php?tid=706
Krystyna - 05-06-2026
5.06.2026 Runa Dnia KENAZ – Pochodnia.
Symbolicznie Runa KENAZ reprezentuje ogień w całej jego symbolice.
To energia, którą należy ostrożnie gospodarować, aby nie stała się niszczycielska.
Pozwoli ci ona zabłysnąć we wszystkich dziedzinach życia.
KENAZ, medytując z runą poszukajmy odpowiedzi... w sobie...na następujące pytania...
Czy we wszystko, co robię, wkładam całą duszę?
Czy mam chęć tworzyć to, co dobre?
Jaki jest mój system wartości?
Czym dla mnie jest moje zdrowie fizyczne?
Czy umiem pobudzić w sobie entuzjazm?
Czy dobrze wykorzystuję swój potencjał?
Czym dla mnie jest seks?
Co oznacza dla mnie słowo - aktywność?
Czym dla mnie jest sukces?
Na czym skupiam uwagę?
Czy jestem otwarta na ludzi. nowości, wiedzę?
Jak wyrażam miłość - stawiam warunki, czy kocham za istnienie?
Jaka jestem - impulsywna, czy spokojna?
Czy potrafię opanować namiętności?
Czy potrafię panować nad emocjami?
Jak szybko zapalam się do nowego zadania?
KENAZ...kilka podpowiedzi Afirmacji
Ja...jestem otwarta na nowe
Miłość mnie uskrzydla.
Wypełnia mnie Boża iskra, a więc jestem
Ja....otwieram się na mądrość Inteligencji Wszechświata
Wszystko pochodzi z wnętrza.
Ja...jestem lustrem odbijającym negatywną energię do nadawcy.
Ja...spoglądam głęboko w siebie.
Ja ...jestem otwarta na wszystko to, co najlepsze i najpiękniejsze w moim życiu
dobrego dnia...
Krystyna - 06-06-2026
6.06.2026 Runa Dnia ALGIZ
Runa ALGIZ była symbolem duchowego wojownika w plemionach nordyckich.
Oznacza to, że mamy Boską ochronę, aby podejmować przedsięwzięcia wiążące się z pewnym ryzykiem.
Jesteśmy powołani do pielęgnowania tradycyjnych wartości, takich jak przyjaźń, lojalność i rodzina.
Jeśli musimy podjąć walkę, powinniśmy zwrócić się o wsparcie do naszych bliskich i przyjaciół, ponieważ są oni po to, aby nas wspierać.
ALGIZ jest również symbolem natury i jej mocy.
Oznacza to, że dom, którego szukamy, uzdrowienie, do którego dążymy, i rozwój, za którym tęsknimy, są w nas.
Siła jest w nas i nie możemy jej zmarnować z obawy przed porażką.
Czas porzucić nasze dawne „ja” i stawić czoła czekającym na nas możliwościom.
Nauczyliśmy się tworzyć tarczę ochronną, aby stawić czoła światu; teraz musimy po prostu przejąć stery i szukać szans na rozwój.
dobrego dnia...
Krystyna - 07-06-2026
![[Obrazek: Eihwaz.gif]](https://www.marmaratarot.com/tiradatarot/images/runas/Eihwaz.gif)
7.06.2026 Runa Dnia IWAZ
Ta Runa oferuje ci radę, oznajmiając, że chociaż pojawiły się pewne trudności, wszystkie są niezbędne do poprawy.
Chociaż to trudny czas, jest on bardzo ważny.
Czas uporządkować sprawy prawne, uporządkować papierkową robotę, rozwiązać problemy w związku i rozmawiać, zadawać pytania; jasność i szczerość przyniosą ci sukces.
Jeśli to zrobisz, musisz tylko poczekać na rezultaty w krótkim czasie.
Bądź cierpliwy; na razie sytuacja nie wydaje się poprawiać.
Jednak czas ułoży wszystko na swoim miejscu, a Ty odnajdziesz jasność i porządek.
Zanim zaczniesz działać, najlepiej pomyśleć o konsekwencjach swoich działań.
Dzięki temu osiągniesz rezultaty przy minimalnym wysiłku.
Lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać na lepszy moment.
Uporządkuj swój dom, pracę i sprawy, zajmij się swoimi aktywnościami, zachowaj jasność umysłu, świadomość i czekaj na nowe znaki, które pozwolą ci działać.
IWAZ zaleca rozważenie konsekwencji swoich działań przed podjęciem jakichkolwiek działań.
Gdy już będziesz pewien swojej decyzji, możesz ją wykonać bez większego wysiłku, ale na razie powinieneś poczekać na lepszy moment.
dobrego dnia...
Krystyna - 08-06-2026
8.06.2026 Runa Dnia PERDO
Runa PERDO – Przeznaczenie.
Symbolicznie Runa ta przynosi wibracje, które bezpośrednio wpływają na życie emocjonalne.
Zapowiada znaczące zmiany, wywołane rosnącą wrażliwością, a jednocześnie większą uczciwością, która pomaga podejmować właściwe decyzje.
dobrego dnia...
Kilka sentencji...
*Niepoznawalne jest nam przeznaczone
a przeznaczone gości w niepoznawalnym
co jest wygraną, co przegraną....może dziecko wie....
*Szukaj w sobie dziecka, które zna właściwą odpowiedź i właściwe pytanie, gdy los gra z tobą w niewiadome....
*Życie jest zaskakujące, nigdy nie wiesz co czeka za zakrętem,
I nie sposób przewidzieć losu, wszystkich jego zakrętów
Zawsze istnieje coś nieodgadnione....
*Sam dokonuj wyborów i kieruj swoim przeznaczeniem....
*PERDO, niby przewrócona czara, ujawnia swą treść do połowy,
reszta należy do nas...
*Norny przędą nić przeznaczenia, plotą nasz koszyk życia..
zanim się pojawimy na tym świecie....
*Wielkich rzeczy dokonują ludzie, którzy mają wielkie myśli,
po czym wychodzą ku światu, by urzeczywistnić swoje marzenia
Ernest Holmes
dobrego dnia...
Krystyna - 09-06-2026
9.06.2026 Runa Dnia KENAZ
To okres, w którym pojawią się rozwiązania, chwile dobrobytu, problemy ciągnące się od dawna zostaną rozwiązane, a pojawią się dobre okazje.
Aby to się stało, konieczne jest, abyś zmienił swoje nastawienie i porzucił gorycz, która zastyga w twoim życiu.
Odłóż na bok wątpliwości i zaufaj na nowo; twoje relacje staną się bliższe, a słońce znów zaświeci.
Czas lojalności i światła, jasności widzenia, aby przezwyciężyć każdą sytuację.
dobrego dnia...
Kilka sentencji...
*Prawdziwy sukces osiągnął ten, kto umiał przeżyć życie na swój sposób...
Otwórz się na świat i patrz jak zmienia się twoje życie...
*Kiedy czegoś gorąco pragniesz, cały wszechświat działa potajemnie,
aby udało ci się to osiągnąć..
Krystyna - 10-06-2026
10.6.2026 Runa Dnia LAGUZ
Oczyszczenie to krok poprzedzający stworzenie.
Żadne dzieło nie może zostać zrealizowane, nawet jeśli posiadamy najwyższą kreatywność, jeśli nie zburzymy starych paradygmatów, na których stoimy.
LAGUZ mówi nam o potrzebie wykorzenienia z siebie przeszkód i lęków, które uniemożliwiają nam wyrażanie siebie.
Dotyczy to również uczuć: jeśli w naszych sercach tkwi coś, czym czujemy, że musimy się podzielić, teraz jest na to czas.
Spełnienie osobiste to kolejny aspekt silnie związany z LAGUZ
Czas dać naszemu powołaniu przestrzeń, na jaką zasługuje.
Tłumienie tego, co czujemy, nawet w miejscu pracy, może ostatecznie unieważnić nas jako istoty ludzkie.
Nowe możliwości już pukają do naszych drzwi; tylko nowy sposób postrzegania życia pozwoli nam w pełni je wykorzystać.
dobrego dnia...