Re: Maroon Tarot -
Krystyna - 19-08-2013
<!-- m --><a class="postlink" href="https://picasaweb.google.com/117185453158488994690/MaroonTarot#">https://picasaweb.google.com/1171854531 ... roonTarot#</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://plus.google.com/photos/110390262788222756550/albums/5816522920202092017?banner=pwa">https://plus.google.com/photos/11039026 ... banner=pwa</a><!-- m -->
Re: Maroon Tarot - Suna - 20-08-2013
Krystyno badz chwalona za te obrazki, ale moze ktos chcialby napisac, co widzi w tych kartach, tutaj rzeczywiscie ktos napisal o karcie nienumerowanej, racja, coz to za cudenko?
ma ktos jakis pomysl?
oddam te karty za worek melisy
aliza - 21-08-2013
Suna nie zignorowalam twojego zaproszenia ,pisałam na prw , niedziala ci
- niemam czasu na analizowanie Maroon gdyż caly miesiąc mam gości w domu ,posty pisze gdy cos przygotowuje w kuchni a i tak miny nietęgie ze tak długo mnie niema
- co do Maroon an wogule mi nie lezy jakiś taki zabardzo odlotowy, mroczny, mglisty, oddalony ,nierealistyczny,zimny nic w nim niewidze
- niemoje klimaty może on i piękny ale co ztego jak Ja z nim a on zemna niepogada
Re: Maroon Tarot - Suna - 21-08-2013
aliza, tos mi nagadala
PW nie uywam fakt :] bo dl mnie forum to forum, no to coz, nie upackaj klawiatury jakims bigosem
ale jakbys chciala pokukac na Maroona, to zapraszam, moze razem sie pouczymy go
Maroński Głupiec -
Capricorno - 01-09-2013
Dla mnie maroński Głupiec faktycznie jest lekko smutnawy. To chyba ten zmierzch w tle daje takie wrażenie. Mój odbiór tej karty skupia się dużej mierze w motylu, który przysiadł na dłoni Głupca. Czy czymś ulotnym, pieknym, ale jakby nie wartym swojej ceny, taki naiwny zachwyt zewnętrznością, nieco przerost formy nad treścią. Zielony faktycznie kojarzy mi się z dziecięcą ufnością i nadzieją. Symbol na czapce kojarzy mi się z irlandzkim pierścieniem miłości Claddagh, którego przesłanie jest "pozwól panować miłości i przyjaźni na zawsze".
Wraz ze znaczeniem klasycznym dla mnie jest zachętą do tego by wierzyć w dobry obrót sprawy, nawet jeśli jest ona "drogą od początku" to żeby rozpocząć ją z ufnością i zachwytem.
Przy ciemnych kartach raczej czytam go jako przestrogę przed iluzją, ułłudą, zwodniczym pięknem, wykorzystaniem dobrej woli.
Suna wzajemnie zapraszam Cię do mojego wątku: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://dobrytarot.pl/viewtopic.php?f=13&t=10085">viewtopic.php?f=13&t=10085</a><!-- l -->
bo jakoś karty dla mnie trudniej mi czytac niż dla kogoś
Capricorno - 02-09-2013
Tak sobie dziasiaj pomyślałam, że w tle chyba raczej jest przedświt a nie zmierzch... A to dlatego, że dziś bardzo wcześnie wstałam, przed słonkiem i właśnie taki klimat widziałam na niebie...
Przedświt chyba bardziej pasuje do Głupca, jako początek...
maga - 15-09-2013
Mam maroona i sobie go bardzo chwalę.
Są to jedyne karty z którymi się dogaduję (na ile już potrafię).
Głupieć jest fajny, zamyślony; mnie wydaje się znacznie mądrzejszy niż głupiec być powinien...
Maroński Mag -
Capricorno - 09-10-2013
To co Maga bierzemy teraz pod lupę Maga ?
Re: Maroon Tarot - Suna - 09-10-2013
oddam MT za worek szalwi
Capricorno - 11-10-2013
Czym sobie zasłużył?
Re: Maroński Mag -
maga - 18-10-2013
Capricorno napisał(a):To co Maga bierzemy teraz pod lupę Maga ?
Króla Mieczy
Jeszcze co do głupca: ja widzę jego zachwyt motylkiem. Chwila zachwytu nad ulotnym... Mądryś, Głupcze!
Re: Maroon Tarot - Suna - 18-10-2013
naprawde nikt nei chce MT ?, dobra moge wymienic za inne herbaty ziolowe
i mowie serio, wogole mnie te karty nie kreca, a szkoda wyrzucic, moge wymienic za ksiazke "Rece precz od tej ksiazki"
maga - 09-11-2013
Mój Maroon ściachany, może chcesz Deva Tarota na zamiankę?
Re: Maroon Tarot - Suna - 11-11-2013
obejrzalam na necie ten Tarot Deva, no kurcze Moorona nie kumam, a tego to bynajmniej nie zakumam
ale daje slowo, moge sie wymienic na melise, swieczki, badz inne smieszne propozycje
ja tego Moorona napewno nie bede uzywala, a szkoda go wyrzucic i wogole jakos tak wyrzucic karty, to chyba bym sie bala, dla mnie one maja dusze, a pogrzeb im zrobic? w stanie zywotnosci?, to jakos nie po mojemu
Le Stelle - 12-11-2013
Suna, mogę zaproponować na wymianę talię Viscontich z Lo Scarabeo (wymiary trochę mniejsze od typowych, 6,2x11,talia nieużywana). Zamówiłam kiedyś, ale zupełnie z niej nie korzystam. Maroon od dawna mi się podoba, chociaż na razie nie myślałam nad zakupem.
Tak czy inaczej, może po prostu założysz temat w Targu ezoterycznym, czy raczej uaktualnisz założony? (bo handlowanie tutaj to z lekka off top
) Z wymianą na zioła czy inne rzeczy zapewne jest problem nie dlatego, że nikt nie chce Maroona, tylko po prostu niewiele ludzi trzyma w domu takie rzeczy, jakimi byłabyś zainteresowana na podmiankę
Może zrób rekonesans, po ile chodzi interesujące Cię zioło :happy-smileyflower: i zaproponuj taką kwotę, zamiast liczyć, że ktoś najpierw zamówi towar X na wymianę dla Ciebie.
Re: Maroon Tarot - Suna - 19-11-2013
Le Stelle , na targu dalam, ale zero odzewu
a ziolo, jak to ziolo, melise kazdy pije
a tutaj wyszlo sama z siebie, nie ze celowo latam po pokojach i wszedzie desperacko krzycze, ze chce wymienic Maroona, az tak mi nie zalezy
lezy, to lezy, a czy on jeden lezy
, bardziej myslalam, ze moze ktos bardzo chce te karty, to prawie za free moze je miec
twoja propozycja, niestety nie przemawia do mnie, lezaly by tak samo jak TM
aliza - 19-11-2013
dosłownie na wszystkie sposoby wpatrywałam się w te mroczne karty i jedyne co mi przyszlo do glowy to ze tworca był topielec
przezyl a wizje przelal na Maroona
Le Stelle - 19-11-2013
Suna
Re: Maroon Tarot - Suna - 23-11-2013
aliza napisał(a):dosłownie na wszystkie sposoby wpatrywałam się w te mroczne karty i jedyne co mi przyszlo do glowy to ze tworca był topielec przezyl a wizje przelal na Maroona
hahaha dobre, a dlaczego topielec
?
a moze zrobimy quiz pt, kto i dlaczego stworzyl Maroona
?
ja za bardzo nie zastanawialam sie nad tworca, ale mialam wrazenie, ze osoba ta byla bardzo smutna, moze opuszczona, samotna niby z wyboru, ale nie do konca ten wybor zaakceptowala
czuje od nich taka smutna energie i dlatego chyba nie moge zglebic ich tajemnicy, wbrew pozorom, ja ciesze sie zyciem i wszystko co smutne, czy "uszkodzone" odpycha mnie..., no coz ludzie sa rozni :/ ja tez nie jestem idealem, ale prawie
a swoja droga to ciekawe, bo akurat karty Maroona, ogolnie sa ladne, a jednak mnie nie wolaja, mam talie z wampirami, i inne mroczne, i spokojnie je uzywam, a tych jakos nijak nie moge, no coz na swieta jak zwykle beda porzadki
aliza - 25-11-2013
Suna : no a widzisz każdy widzi co innego , Ja widze je jak przez wode pod woda ,tak jakby tworca przelal swoje wizje, przebywając pod woda
Re: Maroon Tarot - Suna - 05-12-2013
ach, bym zapomniala, sluchajcie, bylo tak
przyszla do mnie klientka i mowi, ze bardzo by chciala miec karty Tarota, ale nie wie jakie ma kupic, i ze chcialaby z Polski karty, mowi, ze slyszala zeby je dotknac, a to by musiala jechac do PL, ja jej, ze przez internet tez moze kupic, moge jej pokazac rozne talie (mam ich ponad 100), i ona wziela do reki Maroona i juz mi go nie oddala
, ja wcale nie myslalam jej sprzedawac kart, myslalam ze pokaze i sama sobie kupi na necie, male nieporozumienie
ale dla obu stron z radoscia
powiem wam, ze jak miala Maroona w rekach, wiedzialam, ze go wezmie, ale patrzylam i nie wierzylam, sluchajcie mam ponad 100 roznych talii, a ona wybrala wlasnie ta
no wiec, nie mam juz TM
, a on ma nowa wlascicielke, ktora sie w nim zakochala
Capricorno - 05-12-2013
Bo MT niestety chyba jest miłością od pierwszego wejrzenia, u mnie też. Jedyna talia, która chciała być moja!
Dziewczyny, która karta następna na afisz?