Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 29-07-2015
Jednorożcu LeCaro, pięknie to ujęłaś.
Gwiazda często mi pokazuje nadzieje, na której się tylko czasem kończy. Natomiast karta XIX Słońca zawsze pokazała mi wynik pełny i pozytywny :--)
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) -
Barbara - 02-08-2015
Wspólny mianownik z kartą Słońce widzę w Księżycu ... dzień - noc, dobro - zło, radość - smutek, początek - koniec itd ...
Perełka - 03-08-2015
Dostrzegam pewne podobieństwa pomiędzy Księżycem a Diabłem. Dlaczego? Wydaje mi się, że w obydwu przypadkach mamy do czynienia z manipulacją w naszej świadomości, w sposobie postrzegania świata, wprowadzania do świata iluzji, ciemności, kłamstwa...
Perełka - 03-08-2015
I jeszcze pociągnę wątek dalej. Karta Diabła moim zdaniem w zakresie manipulacji, fałszu i obłudy, ma również punkt styczny z Kartą Arcykapłana w pozycji odwróconej.
LeCaro - 03-08-2015
Manipulowanie prawdą, zafałszowaną rzeczywistość, iluzję, brak szczerości, a nawet oszustwo prezentuje również 7 mieczy - co znakomicie ilustruje ta karta którą zamieszczam poniżej...
Perełka - 03-08-2015
7 pucharów - to też iluzja, odmienne stany świadomości, tajemnice...
Barbara - 03-08-2015
7 Kielichów to dla mnie też karta wyboru i ma wspólny mianownik z kartą Kochankowie. Przy pierwszej karcie masz wiele możliwości do podjęcia decyzji, a przy karcie Kochankowie jest jeden decydujący, bardzo ważny wybór, który może zaważyć na naszym dalszym życiu. Albo to, albo to ... nie ma trzeciej możliwości
Perełka - 03-08-2015
Kochankowie to taka miłość we dwoje nie przed ludźmi, podobnie 2 kielichy, połączenie dusz, symbioza odczuwana przez parę...
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 12-08-2015
2 puchary to dwie energie osób, które mają się ku sobie. Następuje wzajemne przyciąganie, fascynacja i duże pożądanie seksualne. Pokazuje mi zawsze spotkanie z moim ukochanym, a co za tym idzie wzrok, uśmiechy, uściski i pocałunki na powitanie :--) pokazane w XIV Umiarowaniu - Greenwood Tarot
Perełka - 13-08-2015
Dwa puchary to pojednanie, zgoda dla mnie o tym mówi również karta Słońce
Perełka - 13-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Słońce to uczucie wyrażane w słowach "jesteś moim słoneczkiem" a Świat "jesteś dla mnie całym światem"...
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 13-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Aby dopiąć celu i spełnić się w karcie Świat, należy mieć wszystki ku temu narzędzia. Osobą, która jest gotowa na nowe przedsięwziecia to I MAG
LeCaro - 13-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Paź Mieczy - chłopak przygotowany na nowe wyzwania! Na pewno sobie poradzi.
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 14-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Odwaga to VII Rydwan. Lubi zmiany, ruch i gotowy jest wiele poświęcić, aby pokonać przeszkody, dzielące go od celu. Potrafi polegać na samym sobie, a w kontaktach z ludźmi czuje się pozytywnie zmotywowany. Dynamiczny z błyskotliwymi ripostami, lubi ekserymenty. Daleki od codziennej rutyny.
Perełka - 14-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Zarówno Rydwan jak i Wieża to wezwanie do przełamania schematów, wezwanie do zmian...
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 15-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Wieża to dom, własne cztery kąty pokazuje też karta 4 monet.
Perełka - 15-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Osoba w karcie 4 denarów jest uczuciowa, lecz skąpa w okazywaniu emocji na zewnątrz podobnie jak Cesarz...
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 15-08-2015
[ATTACHMENT NOT FOUND]
„Twardy” charakter ma też XI Sprawiedlliwość. Ma swoje pozytywne strony, ale często jawi się się gdy mamy problemy. Wszędzie tam, gdzie spotykamy się z władzą. I ta władza nas ogranicza, bo osoby, które nią emanują są zaślepione w swoim uporze, schematach i działaniu według określonych zasad.
Człowiek symbolizowany przez tę kartę ma o sobie wysokie mniemanie, lecz mimo to czasem czuje się niedoceniony. Natomiast sam nie zawsze chce zrozumieć swego bliźniego, a zwłaszcza jego wady.
Dagmara.S - 15-08-2015
[attachment=0]360_-_Waite_-_Scheiben_08.jpg[/attachment
Karta Właśnie 8 Monet kojarzy mi sie ze Kartą Sprawiedliwośći,ktora jest kartą karmy i mowi ,ze coś sie rozstrzygnie i będzie to rozstrzygnięcie wynikające z poprzednich czynow....coś następstwem czegoś ,coś dlugofalowego....karta 8 Monet tez jest kartą czegoś długofalowego...
Perełka - 15-08-2015
Dla mnie 8 denarów to taka praca u podstaw, nie zawsze dająca natychmiastową satysfakcję tak jak 2 miecze - powolne wspinanie się do osiągnięcia celu.
Re: Znajdź wspólny mianownik ;) - MAG - 16-08-2015
2 mieczy mówi: kocham go, ale boję się pokazać swoich uczuć. Tak samo w 8 mieczach: krępujemy, stawiamy sobie sami zakazy i nakazy. Przekonanie, że czegoś nie możemy zrobić lub powiedzieć- tkwi tylko w naszej głowie.
Dagmara.S - 16-08-2015
8 mieczy jak i 4 Mieczy mówi o bezruchu....