Re: Mapa Marzeń :) - Farfalla - 15-09-2015
Mam pytanie: co jeśli pod pewnym celem napisałam sobie datę, która już minęła, i nie udało mi się go zrealizować? Po prostu przekreślić tę datę albo napisać nową? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Re: Mapa Marzeń :) -
ddewa - 31-10-2015
Ja bym zakleiła nową datą. Ja również słyszałam że nie można nikomu pokazywać takiej mapy myśli. To powinna być prywatna prawa.
Bronka - 31-10-2015
Zmień datę i może rozpisz sobie cel na mniejsze...ja mam taki zeszycik i mnóstwo rzeczy do zrobienia w punktach..takich nie dłuższych niż 1-2 godz, ewentualnie do dnia...a potem na czerwono wpisuję datę kiedy udało mi sie to zrobić...to daje niezłego kopa i zachęca gdy widzisz że jesteś w stanie zrobić wszystko co sobie zaplanujesz
jutrzenka - 21-06-2016
Któregoś roku zrobiłam swoją mapę marzeń, ale niestety nic z mapy się nie zrealizowało
Re: Mapa Marzeń :) - INA - 12-07-2016
ja też przygotowałam taka mapkę i mam nadziję ,ze to co w niej jest spełni się.
jaglanakasza - 07-10-2016
Tez stworzyłam swoją mapę ale przepadła. Zrobiłam ją w formie tapety na komputer
Miałam ją jakieś kilka lat temu, wydaje mi się że częściowo się spełniła, ale wiele jeszcze z niej zostało do realizacji.. Może czas na stworzenie nowej
)
A w jakiś określonych terminach powinno się tworzyć mapę?Bo już nie pamietam...I można słownie czy tylko obrazkowo. Dotychczasowo robiłam obrazkowo.
mysweetlove - 30-10-2016
Witajcie. Mam pytanie do mapy marzeń. Robię ja dzisiaj. Spotykałam się przez miesiąc z takim chlopakiem i na tej mapie miało być przyklejone nasze zdj... Ale cos nam nie wyszlo:/ czy nadal mogę przykleić to zdj czy lepiej nie? Pomóżcie!
kasia12 - 30-10-2016
Kurcze wlasnie przeczytalam o tej mapie marzen I tez musze sobie taka zrobic
mysle ze to super sposob na motywacje I osiagniecie celow
!
Re: Mapa Marzeń :) - Dzina - 28-02-2017
Kiedy jest najlepszy czas na stworznie mapy marzeń ?
Początek msc-a.roku.jakaś konkretna faza księcia?
Czy macie jakieś konkretn rady dot. M.M.
Myślę. aby stworzyć ją jutro. W pierwszym dniu nowego miesiąca.Chce nakleić zdjęcia ,obrazki.uważam.że tak będzie korzystniej niż pisać punkty....powieszę ją na lodówce
Własne mieszkanie.poprawa zdrowia.dyplom .itd to moje marzenia
Luks - 02-03-2017
Dzina to może być jakaś ważna data dla Ciebie np urodziny, początek roku, ale to może być też moment nowiu księżyca
Looknij jeszcze do archiwum czatu, niedawno pisaliśmy o tych datach
LeCaro - 03-03-2017
Niby nów Księżyca to dobry czas... ale mnie się wydaje, że najlepszym momentem jest ten, kiedy czujemy się naładowani energią, mamy plany, wprowadzamy postanowienia, chcemy coś zmienić - a mapa ma tylko nam w tym pomóc.
Myślę że mapa zrobiona w takim momencie życia lepiej "działa", bo my sami jej w tym pomagamy, zależy nam na tym co tam wypisaliśmy, a ona jest tylko przypomnieniem lub "pozytywnym kopem" - osoby nastawione na sukces, prędzej "przyciągną" do swojego życia sukces.
Natomiast robienie mapy na zasadzie pisania listu do św. Mikołaja... to moim zdaniem raczej mija się z celem.
I stąd też zapewne niektórym osobom ich mapy się realizują, a innym nie.
Luks - 04-03-2017
Zdecydowanie
Ta mapa ma działać na podświadomość, mobilizując nas dodatkowo. Tu nie ma magii, to nie jest coś co ma spełniać życzenia. To jest mobilizacja poprzez podświadomość
RE: Mapa Marzeń :) -
Malwinka - 11-09-2022
Ja zachowuje w teczce wszystkie mapy marzeń. Ostatnio zerknęłam na mapę ( mam ich aż 3 wyklejanki)
I nie spodziewałam się , ale z pierwszej mapy spełniło się w tym roku moje stare marzenie.
Moje mapy wykonują techniką wyklejania . Z różnych gazet wycinam ładne rzeczy i przyklejam na kartkę .
Piszę również cele na mapie marzeń kolorowymi kredkami woskowymi - ale zdecydowanie mapa lepiej mi wychodzi przez naklejanie wycinków gazet.