Re: Tarot od podszewki - Janusz Mach -
Tarofides - 18-02-2012
No trzeba
Lisander - 20-02-2012
A bedzie kiedys na papierze?
Tarofides - 20-02-2012
Tak zamierzam, ale na papierze będzie więcej i pewne rzeczy zmienione, bo linków na papier nie wstawisz
Po prostu przerobie na książkę, tak do końca roku powinno sie udać, tzn. nie wiem czy ktoś zechce wydać
(ale można i samemu teraz wydać knigę
)
ebooka na papierze nie przewiduję (możesz sobie wydrukować, ja drukuje niektóre, ale 2 str. na arkusz)
Lisander - 21-02-2012
No to super, bo jakos wole czytac papierowe, a e-booki w ogole mi nie ida. I podobno w czasie czytania papieru pracuje pamiec dlugotrwala, a przy czytaniu z ekranu krotkotrwala. Czy wersja przerobiona na papierowa mocno bedzie sie roznic?
Tarofides - 21-02-2012
Na pewno będzie obszerniejsza
Ja też nie bardzo przyswajam z ekranu dlatego czasem drukuje ebooki. Ogólnie wolę książki, bo jak coś szukam, to kładę stos i przeglądam :techie-studyingbrown:
Re: Książka o tarocie dla początkujących - karmen - 20-06-2012
krótką i przystępnie napisaną książkę do nauki tarota opisuje Maria Bigoszewska.
Re: Książka o tarocie dla początkujących -
katarynka - 21-06-2012
wisienka117 napisał(a):Mam pytanko, zaczynam dopiero swoją przygodę z tarotem. Czy możecie polecić jakąś książkę o tarocie dla początkujących. Najlepiej krótką i przystępnie napisaną Dzięki
Wisienko, a czy Ciebie interesują tylko książki polskojęzyczne?
Małgosia napisał(a):Dziewczyny a macie linki do zakupy tych publikacji?
Małgosiu,
tak jak pisze Margola z tym, ze teraz jest właśnie jedna aukcja książki Joanny Watters na allegro, 6 dni do końca aukcji. Egzemplarzy książek J. Sharman-Burke jest w tej chwili kila wystawionych.
Znaczenie kart przez roznych autorow -
janko30 - 30-06-2012
Witajcie,
mam pyt. dot. znaczenia kart podawanego przez roznych autorow. Korzystam glownie z ksiazek Banzhafa. Jego opisy kart sa czytelne, podobnie jak wielu innych autorow. Mam jednak problem z H. Starowieyska. Jej ksiazke kupilam z 10 lat temu, poniewaz wrocilam do tarota niedawno, wiec siegnelam po nia i sie przerazilam. Gdy czytam jej opisy to mam wrazenie, ze niemal kazda karta ma znaczenie negatywne. Porownalam kilka pozycji i niestety ona moim zdanie b. mocno odstaje w opisach kart - ciagle pisze ''Karta przeciwnosc', nastepna 'Karta trosk i niepowodzen', kolejna 'Karta zlowrozbna', 'Karta niezgody'.
Czy zwrociliscie na to tez uwage?
M.
Re: Znaczenie kart przez roznych autorow -
MijaCzas - 30-06-2012
Witaj,
pozostań przy H.Banzhafa
Jeżeli Ci się wszystko sprawdza a treść jest dla Ciebie zrozumiała i do Ciebie przemawia
H. Starowieyska nie czytałam,więc się nie wypowiadam
Re: Znaczenie kart przez roznych autorow -
janko30 - 30-06-2012
Dzieki za odp.
Pozdrawiam,
M.
Re: Książka o tarocie dla początkujących - wormars - 21-08-2012
wisienka117 napisał(a):Mam pytanko, zaczynam dopiero swoją przygodę z tarotem. Czy możecie polecić jakąś książkę o tarocie dla początkujących. Najlepiej krótką i przystępnie napisaną Dzięki
Najlepiej sama i bez żadnej książki - albo się to ma albo nie ... wyuczone rozkłady z książek są po prostu słabe.
vademecum tarocisty -
piotr2222 - 24-08-2012
witam zamowilem ksiazke vademecum tarocisty Banzhaf Hajo czy jest tam duzo rozkladow kart?
Re: vademecum tarocisty - alathea - 24-08-2012
nie mam jej akurat, ale jak dla samych rozkladow - to jest ich caale mnostwo w sieci, wystarczy obskoczyc ze dwa czy fora tarotowe plus strony wrozek...
i masz za free
Re: vademecum tarocisty - Marika+ - 24-08-2012
Ja posiadam tę książkę, rozkładów jest tam kilka, ale głównie kupiłam ją dla informacji dotyczących kart i ogólnie tarota, z których jestem zadowolona.
Dobrze opisane, przystępnie i sporo interesujących informacji.
Jednak co się tyczy rozkładów to jak napisała Alathea sporo jest w necie.
Re: vademecum tarocisty -
Ewuniaaa - 24-08-2012
zgadzam się z Mariką+ i Alatheą
Parwati - 26-08-2012
Jest tam opisanych kilka rozkładów oraz przykładowe interpretacje. Przeczytałam książkę, ale o wiele więcej informacji znalazłam na forum.
Rudalila - 26-08-2012
Trudno żebyś znalazła wszystko czego potrzebujesz tylko u jednego autora, Parwati. Ale to chyba na tym polega żeby szukać ...szukać...szukać...A na koniec dojdziesz do wniosku, że sobie jeszcze wiecej namotałaś w głowie....
Re: vademecum tarocisty - Marika+ - 26-08-2012
Lila, dokładnie, po przeczytaniu wielu informacji dochodzę do wniosku, że czas skupić się na ogólnych, bo co za dużo to nie zdrowo
Parwati - 26-08-2012
Masz rację, ale jak dla mnie małe arkana nie są zbyt obszernie opisane, muszę się wspomagać informacjami z sieci. I fakt, że trochę dużo tego wszystkiego, ale może za jakiś czas mi się ta cała wiedza w głowie ułoży
goya - 26-08-2012
Polecam rozkłady ... własne
Kumczo - 26-08-2012
Najlepiej opracowac , albo nauczyc się ze 2-3 rozkłady i na tym cwiczyc .Wszystkie nie zapamietasz i zrobi ci się mętlik nie nie będziesz wiedziec jaki rozkład na jakie pytanie.
Re: vademecum tarocisty - alathea - 26-08-2012
tez uwazam, ze to dobry sposob