Re: Purpura -
morfeusz - 10-06-2012
Dostałem dziś w prezencie purpurowy klon palmowy, dołączył do wczorajszych drzew w purpurowej części mojego ogrodu
Le Stelle - 10-06-2012
Sprawiedliwość z talii Crystal Tarot E. Trevisan w symbolicznie purpurowej szacie
Tarofides - 11-06-2012
morfeusz napisał(a):Tu nie widzę purpury, która jest mocno nasyconą barwą czerwieni i fioletu...
Oj, bo to zdjecie telefonem robione i taka "purpurka" wyszła
W realu była lepsza
morfeusz - 11-06-2012
Podrasowałem Ci trochę to zdjęcie
Kasha - 11-06-2012
morfeusz napisał(a):No nie! Dziecko Rosemary to genialny film, na czele z Mią Farrow!
Pomimo wieku filmu, świetnie radzi sobie ze współczesnymi przeciętniakami w zestawieniach Top Horror Movies Ever...
Popieram Lilę! film radzi sobie ze względu na tematykę ( no i muzę
) ale mimo, że Mia zagrała nawet nawet ... to później mimo, że grywała głowne role w fillmach Allena ... nawet ten fakt nie pomógł jej zostać gwiazdą jak Diane Keaton ... która również grała w jego prawie wszystkich filmach
Morfi lubisz horrory! Rosemarys baby mieści się w gatunku ... ale Mia ... przeminęła z wiatrem
morfeusz - 11-06-2012
Nadal jest osobliwie dziwna, w nowym Omenie jest bardziej przerażająca niż samo dziecko.
Kasha - 11-06-2012
Cała Mia ... ale nie pamiętam jej z nowego Omena ...
pamiętam starego Omena ... potem nowoczesną wersję Omena ... i co była kolejna?
czy Mia grała tak słabo, że nawet jej nie zauważyłam???
to mój koniec tematu Mia
morfeusz - 11-06-2012
Grała opiekunkę do dziecka, drobna rólka, ukłon reżysera w stronę fanów Mii (Miji? ale głupio się odmienia), ale bardzo charakterystycznie wyszło i nie da się zapomnieć.
Kasha - 11-06-2012
ot ... i nawet jej nie zauważyłam ... lub przeminęła z wiatrem ...
a pamiętam jak czekałam na nowego Omena ... ciekawa byłam jak zrobią te wszystkie efekty ...
ale
Mii nie pamiętam!
fajnie podrasowałeś Tarową fotę ... teraz jest naprawdę purpurowa
morfeusz - 11-06-2012
voila!
Kasha - 11-06-2012
dzięki Morfi ... muszę to obejrzeć jeszcze raz ... bo lubię tego głównego aktora Lieva
ale pies jest piękny !
Rudalila - 11-06-2012
A ,moje urodzinowe kwiaty od dzieci z NY byly bialo-purpurowe...ale nie zrobie zdjecia zeby wstawic , bo bym musiala zmarnowac darmo caly dzien...
morfeusz - 12-06-2012
Le Stelle również mam Crystal Tarot E. Trevisan, tylko jeszcze nie miałem okazji z nim pracować...
Jak się pracuje z tą talią?
Le Stelle - 12-06-2012
Morfeuszu, z informacji przewijających się w postach widziałam, że masz jedną z talii Marchettiego i Bohemian Gothic T., obie z obrazkowymi małymi arkanami, a w Crystal, jak wiesz, małe są raczej ubogie w symbole. Zadałeś niby proste pytanie, ale jakoś nie umiem krótko odpowiedzieć
Przede wszystkim lubię tę talię - wizualnie, kolorystycznie. Jak napisałam w poście o taliach, moja wersja jest na lichym papierze i ciągle walczę z chęcią uchronienia jej przez "zszarzeniem", dlatego uczciwie mówiąc korzystam z niej naprawdę od czasu do czasu. Jeśli chodzi o samą interpretację, to po części opieram się na "graficznym przekazie" (jednak) - czyli jak się układają np. miecze, jakie symbole są "pochowane" na danej karcie, ale też włącza się więcej z mojej strony "wypracowanego" rozumienia znaczeń i budowania całej interpretacji. Czyli więcej "praktycznego korzystania z doświadczenia" niż "spontanicznego odczytu intuicyjnego".
Ogólnie zauważyłam, że u mnie bardzo ważne jest "lubienie" talii. Jeśli je lubię, dobrze mi się z nimi pracuje. Natomiast jeśli pytasz o to, czy lepiej lub gorzej się je interpretuje w porównaniu do innych talii... hmm... może rzeczywiście trochę trudniej się pracuje z kartami tego typu, może mniej sugerują "wprost"... Chociaż to może być też plusem.
Ale zaskoczyłeś mnie, że masz tę talię
Wcześniej wydawało mi się, że gustujesz raczej w taliach utrzymanych w gotyckim stylu. A Crystal T. to taka barwna talia
morfeusz - 14-06-2012
Tak, mam jeszcze kilka innych talii - zapraszam na targ ezoteryczny u nas na forum, kilka wymienię na jakieś inne talie, bo część jest za cukierkowa jak dla mnie. Preferuję często talie ciemne, ponieważ jakoś dobrze się w nich orientuję, wbrew pozorom nie widzę samych ciemnych rzeczy.
Tarota Kryształów chciałem nabyć ze względu na mocną kreskę, geometrię, symetrię, asymetrię - lubię kryształy, ze względu na ich idealną strukturę, czysty przekaz.
Ponieważ lubię AM w wersji marsylskiej, to nie mam problemu z pracą z takimi taliami, trzeba się tylko oprzeć na znaczeniu karty poznanym osobiście, z doświadczenia.
Z lubieniem w pełni się zgadzam, im bardziej talię lubię, tym więcej ona do mnie mówi.
morfeusz - 20-06-2012
Steampunk Tarot taki popularny na naszym forum, a nikt nie zgłosił, że karta króla buław aż kipi od pięknej królewskiej purpury
Kasha - 20-06-2012
To Ci się udało Morfi
piękne zdjęcie wkleiłeś ... wielkie ... i dlatego ta purpura taka wielka również
tak się przypatrywałam karcie Gwiazda co to za kolor czy to jeszcze purpura - ciemna ... czy też prawie czarny fiolet ???
Kasha - 20-06-2012
no to jeszcze coś dla zakochanych w lawendowych polach
Sylla - 20-06-2012
Morfeuszku a gdzie fotki Twojej sypialni
morfeusz - 20-06-2012
Mmmm, taka lawenda! Jakbym wybrał się na spacer po takim polu, to bym nie wrócił z tego spaceru, tylko bym zasnął po drodze.
Sypialnię można podziwiać tylko osobiście.
Sylla - 20-06-2012
morfeusz napisał(a):Sypialnię można podziwiać tylko osobiście.
Kasha - 21-06-2012
Morfeusz ... czt Ty wiesz jakie ja odkrycie dzisiaj zrobiłam ... w związku z kapeluszem Audrey?!
czy Ty sobie wyobrażasz, że w sypialni na ścianie wiszą u mnie 2 zbieracze kurzu ... duże angielskie kapelusze ... jeden jest koloru lila bez ... a drugi
purpurowy!!!
może zrobię sobie w nim fotę to wstawię do PURPURY!