Re: Jaich męzczyzn unikac? -
Mystic - 23-01-2014
Sephinroth napisał(a):Tak po najmniejszej linii oporu... http://pl.wikipedia.org/wiki/Lilith dalej możesz szukać w pismach
a czytałaś opis ? demon- piekło - zabija nas
to podstęp
Sephinroth - 24-01-2014
Z Lilith jak z Lucyferem, który się zbuntował. Podstępu nie widzę
Mystic - 24-01-2014
Ale nie zmienia to faktu ze EWA nie została stworzona tak jak my
i to był podstęp .
Bo jak by Bóg tworzył to by nic nie pobierał tylko ulepił i tyle i tą Ewe
Sophia - 24-01-2014
zażalenia do tego u góry
Sephinroth - 24-01-2014
Mystic napisał(a):Ale nie zmienia to faktu ze EWA nie została stworzona tak jak my i to był podstęp .
Bo jak by Bóg tworzył to by nic nie pobierał tylko ulepił i tyle i tą Ewe
To Adam poprosił o towarzystwo... czyli to był jego podstęp
Mystic - 24-01-2014
Sephinroth napisał(a):Re: Jaich męzczyzn unikac?
Post autor: Sephinroth » piątek 24 sty 2014, 19:15
Sophia napisał(a):zażalenia do tego u góry
Ale zgodzicie się ze coś nie gra z tą Ewą
Bardziej powinie był Adam unikać Ewy
i był by szczęśliwy
a wiec Adam był dziwny
i wiedziała Ewa co brała
Sephinroth - 24-01-2014
Ewa stworzona została z żebra Adama, więc unikając jej, unikałby części siebie.
Myślę, że łatwo ją było zmanipulować, ponieważ została stworzona do posłuszeństwa.
Mystic - 24-01-2014
Sephinroth napisał(a):Ewa stworzona została z żebra Adama, więc unikając jej, unikałby części siebie.
Myślę, że łatwo ją było zmanipulować, ponieważ została stworzona do posłuszeństwa.
Mogła iść do piekła za Lilith
Sophia - 24-01-2014
Przecież Lilith do żadnego piekła nie poszła!
skąd Ty to wziąłeś? Poczytaj o niej więcej
Mystic - 25-01-2014
Sephinroth napisał(a):Tak po najmniejszej linii oporu... <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Lilith">http://pl.wikipedia.org/wiki/Lilith</a><!-- m --> :
Jej pierwotne akadyjskie imię brzmiało "Lilitu", a tłumaczenie z hebrajskiego, "לילית" brzmi "Lilith", "Lillith" lub "Lilit". Lilitu był to żeński demon w mitologii babilońsko-asyryjskiej[3].
Zagroziły one zabijaniem setnej części dzieci Lilith każdego dnia, póki ta nie powróci do Raju. Lilith w odpowiedzi obiecała, że będzie składać ofiary z potomków Adama i Ewy (będą jedynie ocaleni ci, który noszą amulet z imionami trzech wspomnianych aniołów). Do Raju nigdy nie powróciła.
Wstąpiła do piekieł, gdzie została kochanką najwyższego szatana w hierarchii piekła.
Sophia - 25-01-2014
tu jest poprzekręcane, ponieważ po opuszczeniu Raju udała się nad Morze Czerwone. poczytaj w innych źródłach a nie posiłkujesz się tylko jednym
Mystic - 27-01-2014
Ale to nie ważnie Lilith, wasza to Ewa
jaka została dziwnie stworzona , a wiec stwórca nie miał mocy Boga , potrzebował podkład , źródło , matryce .
Bóg pewnie nie wiedział ze ktoś stworzył Ewe tylko myślał ze to Lilith . A Lilith zabrali do piekła
i biedną zmusili tam zostać
To tylko rozmyślenia nie posiadam dowodów
RE: Jaich męzczyzn unikac? - intenso - 06-03-2018
takich jak ja , zdecydowanie niezdecydowanych
RE: Jakich mężczyzn unikać? -
czarnula44 - 30-06-2018
Nie lubię facetów którzy podkreślaja w rozmowie ..cytuję ..Jestem gentelmenem...
Zawsze z niego póżniej czy wcześniej wychodzi gentelmen jak diabli
Kuna Mona - 30-06-2018
My dziewczyny jesteśmy czasami "głupiutkie", ślepo zapatrzone z miłości i dopiero po czasie zdajemy sobie sprawę, że dany mężczyzna nie był nas wart.
RE: Jakich mężczyzn unikać? - kacap1 - 28-07-2018
Jeśli byli Adam i Ewa, to Adam z Ewą uprawiali seks mieli dzieci, a potem kazirodztwo?
Adam uprawiał seks z córką, czy siostra z bratem?
geolożka - 16-01-2021
(30-06-2018, 19:19)Kuna Mona napisał(a): My dziewczyny jesteśmy czasami "głupiutkie", ślepo zapatrzone z miłości i dopiero po czasie zdajemy sobie sprawę, że dany mężczyzna nie był nas wart.
Oj tak! Lata temu byłam zakochana w facecie, który nie był mnie wart, wykorzystywał mnie, pożyczał pieniądze. Jak mnie zostawił płakałam wiele nocy- oficjalnie bo nie chciał mieć chorej dziewczyny (mam celiakię). A tymczasem po pół roku brał ślub, bo jego dziewczyna w zaawansowanej ciąży????
Ale ja byłam głupia. Potem nigdy więcej nie dałam się tak wykorzystywać