Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie -
morfeusz - 23-08-2012
Baphomet jeszcze nie dotarł, może zaintrygował Panie na poczcie i jeszcze oglądają.
Powiem Wam, że za ostro i za szybko oceniłem Gothic Tarot, nie jest taki zły, ale nadal wygląda jak biedny kuzyn Bohemiana. Za to Druid Craft i Botticelli - wymarzone!
LeStelle Baphometa pokazałaś mi Ty, ale o ile pamiętam, jako najbrzydszą talię jaką widziałaś.
Kasha - 23-08-2012
:angry-tappingfoot:
morfeusz napisał(a):Baphomet jeszcze nie dotarł, może zaintrygował Panie na poczcie i jeszcze oglądają.
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Le Stelle - 23-08-2012
morfeusz napisał(a):LeStelle Baphometa pokazałaś mi Ty, ale o ile pamiętam, jako najbrzydszą talię jaką widziałaś.
Tak tak Morfeuszu, tak sobie pomyślałam jak przeczytałam, że ją zamawiasz
morfeusz - 23-08-2012
Jeśli jeszcze znasz jakieś "paskudne", to ja chętnie obejrzę...
Irving - 24-08-2012
A czy ktoś z was zamawiał już tą drugą edycje kart Victorian Romantic <!-- m --><a class="postlink" href="http://baba-store.com/special-offer-bundle-victorian-romantic-tarot-mini-deck-and-standard-2011-deck-at-a-great-discount.html?fb_action_ids=453812937983658&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366">http://baba-store.com/special-offer-bun ... 5925417366</a><!-- m --> ?? Jaki jest koszt wysyłki? Jakie one są?? Męczę męża na nie, ale chyba się nie zgodzi..
Może jakoś uda mi się dobierać w nast. miesiącu, ale muszę wiedzieć jaki jest całkowity koszt takiego zakupu. Mam już większość odłożone
Kasha - 24-08-2012
za samą talię
ti przesyłkę samej talii z babastudio policz sobie 10 euro może 13 euro ... już nie pamiętam ile kasowali ale coś koło tego!
Irving - 24-08-2012
Dzięki Kasiu za odpowiedź. To już ostatnia talia którą kupię (no chyba, że później jeszcze Steampunk Tarot
)
Le Stelle - 24-08-2012
morfeusz napisał(a):Jeśli jeszcze znasz jakieś "paskudne", to ja chętnie obejrzę...
Jak coś mi przyjdzie do głowy, to dam znać
Irving napisał(a):To już ostatnia talia którą kupię (no chyba, że później jeszcze Steampunk Tarot )
...tak Ci się tylko wydaje... 8-)
Chyba że wymyślisz jakieś metody na powstrzymanie tego głodu... :angry-banghead:
Peciak - 24-08-2012
:mrgreen:
Morfeuszu dla Ciebie kilka kart z "Wormweird Tarot" autorstwa George'a Higham'a
http://www.poepuppet.com/
Cohen, również dla Ciebie - kilka dni temu wkleiłeś linka i nie wiedziałeś co to za talia, a to właśnie ona.
......
....
Caliel - 25-08-2012
Ja uzywam
Eclectica i Rider-Waite'a
Kasha - 25-08-2012
Gośka
tu zaglądasz najczęściej więc tutaj to wrzucam
najserdeczniejsze podziękowania dla Gośki, która jest tu najlepszym i niezastąpionym sekretnym pomocnikiem w poszukiwaniu nieosiągalnych talii i opracowań
ode mnie i od Rudej Lili ... mały podarek, który niewiele znaczy w porównaniu z Twoją pomocą
nie wiedziałam jakie kwiaty i kolory lubisz ... wybierz coś sobie i podaruj jeden lub 2 kochanej córeczce!
jej pomoc była również niezastąpiona!
dziękujemy Wam serdecznie dziewczynki!
Hajja - 25-08-2012
Solaris napisał(a):Ja uzywam
Eclectica i Rider-Waite'a
Ja od White'a chciałam uciec i przymierzałam się do wielu talii, ale wychodzi na to że z White'em mam najlepsze połączenie i najbardziej mu ufam.
Nad Eclectic też myślałam (podoba mi się bardzo), ale mam jakąś awersję do małych arkanów w tej talii.
Caliel - 25-08-2012
Eclectica bardzo lubie,
ale wlasnie male arkana sa dla mnie dosc ciezkie...
Gośka - 26-08-2012
Kasha40 i Rudalila
w imieniu swoim i K.
dziękuję .
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Iwona - 26-08-2012
Przyłączam się do podziękowań dla Gosi
Jesteś Aniołem
morfeusz - 26-08-2012
Ja oczywiście również przyłączam się do podziękowań dla Gosi! Pisałem je już kilkakrotnie w różnych miejscach, ale to wciąż mało, bo Gosia pomogła odnaleźć Bohemiana! Gosiu jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam cieplutko!
Ja już otrzymałem Baphometa i powiem tak, są niesamowite, ale oczywiście nie wszystkim się to spodoba. Załączona jest książka, prawie 300 stron. Na wstępie sporo ostrzeżeń co to jest i jakie tragedie stały się w domach osób, które taką talię nabyły, ale moim zdaniem reklama dobrą dźwignią handlu... Same karty duże, śliczne, dobrej jakości, poza AW jest bonusowa karta o ciekawym znaczeniu - Virus, ze znakiem nieskończoności. Oznacza źródło wszelkiego zła, zarażenia, choroby, epidemii. W opisach kart dużo odwołań do... Biblii!
A także do... mitologii!
Tego w ogóle jeszcze nie widzę i nowych zaproponowanych znaczeń też jeszcze nie za bardzo widzę, aczkolwiek każda karta wzbudza niepokój, niepewność, kilka kart jest wspaniałych, trzeba przyznać. W książce jest też wywiad z autorem, jeszcze nie przeczytałem wszystkiego. Niezdecydowanym polecam, bardzo ciekawy "twór", mam nadzieję, że również i użyteczny. Jestem z zakupu bardzo zadowolony.
Caliel - 26-08-2012
Mnie powiem szczerze odrzucaly.
Chcoiaz sa w pewien mroczny sposob perfekcyjnie piekne,
to jednak... nie.
Moje serce sie wzdraga jak widzi te karty.
jak ja mialbym komus z takich wrozyc?
Mialbym paru-nastu klientow/tek na sumieniu
One moze sa dobre jako gadzet kolekcjonerski, albo medytacji (dla masochisty), ale nie sadze by sie nadawaly do wrozenia innym
Małgosia - 26-08-2012
Solaris napisał(a):Mnie powiem szczerze odrzucaly.
Chcoiaz sa w pewien mroczny sposob perfekcyjnie piekne,
to jednak... nie.
Moje serce sie wzdraga jak widzi te karty.
jak ja mialbym komus z takich wrozyc?
Mialbym paru-nastu klientow/tek na sumieniu
One moze sa dobre jako gadzet kolekcjonerski, albo medytacji (dla masochisty), ale nie sadze by sie nadawaly do wrozenia innym
Mam identyczne zdanie co do tych kart - są okropne
Hajja - 26-08-2012
Nie nazwałabym ich okropnymi. Z grafiką H.R. Ginger spotkałam się już dużo wcześniej, jednak nie przypuszczałabym, że można ich użyć do stworzenia Wielkich Arkanów.
Dlatego też jestem sceptycznie nastawiona do kart, które zostały stworzone z dzieł malarskich. Dla mnie talia musi być stworzona od A do Z z myślą o Tarocie. W procesie medytacji i przemyśleń artysty - tarocisty.
Małgosia - 26-08-2012
Okropne - to delikatnie powiedziane.
Kasha - 26-08-2012
Bądźmy tolerancyjni ... każdy ma to co lubi i nikomu nie wciska tylko zdaje relację
ja nie cierpię wampirów i strasznych rzeczy ... i nie wiem jakim cudem mam kilka takich talii w kolekcji
to, że ich nie używam i nie dotykam to inna sprawa
a chcę się pozbyć tylko talii Boscha bo nie trawię tej estetyki graficzno-artystycznej
natomiast niedawno otrzymałam talię Buckland Romani Tarot ... kupiłam tylko jako ciekawostkę cygańską i
... był brzydki zupełnie nie w moim stylu ... nazywam go cygański Nikifor ... ale ...
oszalałam na jej punkcie ... oszalałam ... uwielbuiam ją ... i gada jak nakręcona ...
i teraz to mój cygański Nikiforek!
nawet jej nie polecam bo to nawet nie mój gust ... ale każdy musi trafić na coś swojego
Małgosia - 26-08-2012
Napisałam, że dla mnie są okropne ale każdy ma swój gust
. Nie neguje tego że ktoś ma taką talię a nie inną. I nie obrażam się że mój ulubiony RW jest dla kogoś innego zupełnie beznamiętny
Tak tylko wyraziłam swoją skromną opinię.