Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie -
Nina - 29-12-2010
FairyWitch napisał(a):Czy ktoś ma Primaverę- bo jak dla mnie to tam nic nie widać oprócz ładnych kobiet, poza kilkoma kartami :roll:
Właśnie sobie ją kupiłam razem z Tarotem Snów. Rzuciłam na nią tylko oczkiem. I już mi się gębula śmiała jak ją trzymałam w ręku. Bardzo mi się podoba. Zanim zamówiłam przejrzałam sobie tą talię i natychmiast skjarzyła mi się z malarstwem Muchy. I już wtedy wiedziałam, że muszę ją mieć. Właśnie dla tych pięknych kobiet.
Niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć jak będzie mi się z niej wróżyło.
Zostawiłam ją sobie na deser.
Teraz czeka na mnie - również oczyszczona.
FairyWitch - 29-12-2010
Nina napisał(a):FairyWitch napisał(a):Czy ktoś ma Primaverę- bo jak dla mnie to tam nic nie widać oprócz ładnych kobiet, poza kilkoma kartami :roll:
Właśnie sobie ją kupiłam razem z Tarotem Snów. Rzuciłam na nią tylko oczkiem. I już mi się gębula śmiała jak ją trzymałam w ręku. Bardzo mi się podoba. Zanim zamówiłam przejrzałam sobie tą talię i natychmiast skjarzyła mi się z malarstwem Muchy. I już wtedy wiedziałam, że muszę ją mieć. Właśnie dla tych pięknych kobiet.
Niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć jak będzie mi się z niej wróżyło.
Zostawiłam ją sobie na deser.
Teraz czeka na mnie - również oczyszczona.
Właśnie obrazy są piękne :roll:
Ale przejrzałam całą talię w sieci i nie umiem z niej wyczytać dużo, poza WA w niektórych miejscach.
Gośka - 29-12-2010
Również mam tę talię ale tylko do oglądania
Nie mogę z niej wróżyć bo dostaję oczopląsu
zbyt dużo szczegółów. Co nie zmienia faktu, iż talia jest piękna.
Mewa - 29-12-2010
Gośka napisał(a):Również mam tę talię ale tylko do oglądania Nie mogę z niej wróżyć bo dostaję oczopląsu zbyt dużo szczegółów. Co nie zmienia faktu, iż talia jest piękna.
Ja kupiłam z Primavery tylko WA, z tej właśnie przyczyny - śliczna, ciepła, ale nadmiar bogactwa szczegółów. Kupiłam, żeby mieć osobny zestaw do wróżb, które robi się tylko z WA. No i do oglądania
. Uwielbiam też Barokowy Tarot Kotów, ale również przeważnie ją oglądam. Moja najpiękniejsza talia do wróżenia to Llewellyn Tarot
.
FairyWitch - 29-12-2010
Mewa napisał(a):Uwielbiam też Barokowy Tarot Kotów, ale również przeważnie ją oglądam. Moja najpiękniejsza talia do wróżenia to Llewellyn Tarot .
O zaciekawiłaś mnie Llewellyn... aj
ładna talia.
Ja się nauczę na swoich prostych RW, a z czasem jak będę czuła się na siłach do wróżenia obcym ludziom na żywo to zdobędę jakąś, która się do tego nadaje.
Gośka - 09-01-2011
Chyba jest trochę tańsza niż zazwyczaj, może ktoś z poszukujących się skusi <!-- m --><a class="postlink" href="http://cgi.ebay.com/Victorian-Romantic-Tarot-Cards-Rare-Russian-Edition-New-/220721080165?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3364006765">http://cgi.ebay.com/Victorian-Romantic- ... 3364006765</a><!-- m -->
Rudalila - 10-01-2011
O! nie zauwazylam tego posta wczesniej, dzieki Gosiu. Troche drogie. Musze pomyslec czy chce wydac na nie tyle kasy.
nadzieja_aa - 12-01-2011
Pani Joanna Stawińska bardzo często wróży tymi kartami -przeważnie w rozkładach na uczucia
fajne są
- ja sobie je sama zrobiłam
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Iwona - 12-01-2011
Nadziejo jeśli możesz proszę zdradź jak je robisz? foliujesz je?
nadzieja_aa - 12-01-2011
Iwonko - tak - wydrukowane karty wkładam między folie i laminuje - są super i świetnie służą ... myślę, że takie zrobione karty są może więcej warte niż kupione- wkładasz swoja energie w nie... I jeszcze jedno - niekoniecznie musi to być papier do foto - ja dawniej robiłam na foto ale obecnie aby było taniej drukuje na zwykłym i dodaje podkładkę pod spód zanim zafoliuje......
pozdrawiam
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Iwona - 12-01-2011
Dziękuję Nadziejo
FairyWitch - 28-01-2011
A gdzie można zobaczyć talię Wheel of the Year Tarot Lo Scarabeo?
Jakoś trafiam tylko na kilka kart, a ogromnie mi się spodobały.
Gośka - 28-01-2011
Jeszcze nie zostały wydane, więc póki co nie można wszystkich obejrzeć.
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - violet.dawn - 05-03-2011
FairyWitch napisał(a):A gdzie można zobaczyć talię Wheel of the Year Tarot Lo Scarabeo?
nigdzie bo nie istnieją,gdzieś w maju mają wyjść
LS szczuje i czasem od święta daje jakieś karty z decka :mrgreen:
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Rani - 05-03-2011
Wez podaj jais link gdzie mozna zobaczyc te pare kart...Dzieki
Rani napisał(a):Wez podaj jais link gdzie mozna zobaczyc te pare kart...Dzieki
jak masz facebooka to tu poszukaj
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.facebook.com/LoScarabeoTarot?ref=ts">http://www.facebook.com/LoScarabeoTarot?ref=ts</a><!-- m -->
Gośka - 05-03-2011
Rani napisał(a):Wez podaj jais link gdzie mozna zobaczyc te pare kart...Dzieki
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ecx.images-amazon.com/images/I/61jxMBkoITL._SL500_AA300_.jpg">http://ecx.images-amazon.com/images/I/6 ... AA300_.jpg</a><!-- m -->
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Rani - 05-03-2011
sliczne , dziekuje zlociutka
dużo fotek tej talii jest właśnie na facebooku :roll:
FairyWitch - 05-03-2011
Piękna... mam nadzieję, że uda mi się ją dostać jak wyjdzie.
Jest niesamowita... :roll:
FairyWitch napisał(a):Piękna... mam nadzieję, że uda mi się ją dostać jak wyjdzie.
Jest niesamowita... :roll:
maj 2011=premiera
ale Book of shadows tarot jest duuuużo piękniejszy(a MOŻE wyjść w 2012) a Silicon Dawn to już w ogóle
Re: Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie - Renata - 05-03-2011
...taka bajkowa...