Zniszczona karta -
ayla - 30-07-2012
mam pytanie,czy kartę,która została przerwana na pół,mogę skleić taśmą i dalej z tej talii korzystać
mój eks zniszczył jedną kartę,nie za bardzo mogę pozwolić sobie na nowe,zwłaszcza,że te karty niedawno kupiłam
Re: zniszczona karta - MałaMi - 30-07-2012
Powinnaś miec w talii takie dodatkowe karty, ze dwie sztuki, to sobie podpisz, lub naklej tą przedartą, ale jak najcieniej żeby sie dobrze tasowało, ja tak zrobiłam jak mi pies pogryzł rydwan
Re: zniszczona karta -
Tarofides - 30-07-2012
Dobrze że miotły ci nie pogryzł
Zrób jak radzi MałaMi, ale najpierw sprawdź właśnie, czy nie masz karty zapasowej, bo przewaznie sa takie 2 z jakimiś reklamami, albo eksilibrisem wydawnictwa, czy cos w tym stylu.
Re: zniszczona karta -
ayla - 30-07-2012
nie pomyślałam o tych kartach dodatkowych,
uff ulżyło mi ,dziękuję za podpowiedź
Uszkodzone karty -
LunarChimera - 05-06-2016
Witam!
Ostatnio zmagam się z pewnym problemem. Od niedawna jestem w posiadaniu talii Nicoletty Ceccoli. Karty są piękne, jestem nimi oczarowana, jednakże... Bardzo szybko pojawiają się na nich uszkodzenia w postaci całkiem sporych, białych plam.
Bardzo dobrze widać to na tej karcie. Biała plamka pojawiła się tuż nieopodal nogi chłopczyka. A takich uszkodzeń pojawia się coraz więcej... Bardzo mnie to martwi, bo talię mam od niedawna.
Traktuję ją bardzo delikatnie, trzymam ją w pudełku, nie tasuję kart jakoś bardzo agresywnie. Z czego wynikają takie uszkodzenia? I co mogę zrobić by nie pojawiało się ich więcej?
Re: Uszkodzone karty -
nastek96 - 05-06-2016
Powiem ci, że moje też już po miesiącu miały plamki, ale fioletowe. Myśle, ze wina leży w słabej jakości kart i nic na to nie poradzisz. Chociaż słyszałem o laminowaniu kart tarota, mozesz spróbować.