Miejsca , które warto zobaczyć. -
Kumczo - 24-09-2012
Lazurowe wybrzeze i Księstwo Monako
To zdjęcia robione z autokaru w czasie jazdy , więc jakość może byc nie najlepsza.
Re: Miejsca , które warto zobaczyć. -
Lila - 24-09-2012
Piékne miejsca,warte zwiedzenia
noialbinoi - 24-09-2012
az mi się cieplej zrobiło/w tej zimnicy tu/-oglądajac Basię w krótkim rękawie, w otoczeniu kaktusów; ach i TO MORZE-marzenie...tu i teraz...
Re: Miejsca , które warto zobaczyć. - alathea - 24-09-2012
jakie piekne widoki
i cielpo, ehh...
Ps a moze Tarofides zrobi katalog/podforum: "Nasze podroze"??? i tam bedziemy wstawiac watki
w watku moznaby wrzucic nazwe kraju
Kumczo - 24-09-2012
alathea napisał(a):jakie piekne widoki
i cielpo, ehh...
Ps a moze Tarofides zrobi katalog/podforum: "Nasze podroze"??? i tam bedziemy wstawiac watki
w watku moznaby wrzucic nazwe kraju
Dobry pomysł myslę ,że jest tu więcej osób , które mogą coś zaoferowac , a niedługo Lilka przyjedzie to tez bedzie miała pewnie piękne widoki.
W kafejce to wszystko zginie.
Libra22 - 24-09-2012
No i jak widać w tych klimatach kobiety rozkwitają
Krajobrazy wyglądają świetnie w basinym towarzystwie
Sylla - 24-09-2012
Pięknie
Apropo jak się nie mylę,jakiś czas temu Krysia też proponowała wątek czy wątki związane z naszymi fotkami, które są hobbistyczne bądź najczęściej wstawiane z jakiś wypadów
Libra22 - 25-09-2012
Może mniej egzotyczne miejsca ale chyba mogę tu wrzucić? To z dzisiejszego spaceru w całkiem obcym lesie. Mało jeszcze jesiennych kolorów i zupełnie letnia pogoda. Grzybów zero.
drogowskaz w środku lasu !
mocno już zmęczona Bertunia
w środku lasu natrafiłam na wieżę obserwacyjną
Miriam - 25-09-2012
Och jak pięknie.
Natka - 25-09-2012
Basiu, cudowne miejsca zwiedziłaś.
Pewnie to była realizacja jednego z Twoich marzeń.... A marzenia przecież spełniają się.
Kasha - 25-09-2012
Pieknie Basiu! i mam nadzieję, że odpoczęłaś i zrelaksowałaś sie nietęgo!
pieknie sobie popartrzeć jak tu u mnie deszcze niespokojne, wiatry hulają, powodzie i zima juz blisko!
Kumczo - 28-09-2012
Przejazd przez Austrię do Włoch.
Kumczo - 28-09-2012
Monte Carlo
Afrodyta - 02-10-2012
Polecam Nasze Polskie Tatry...to wyjątkowy widok ze Świnicy [ATTACHMENT NOT FOUND]
werbena - 03-10-2012
Kumczo podziwiam i jednocześnie dziękuję za piękny dla mnie remake.
Za piękną sesję zdjęciową.
Owszem piekielnie napięty grafik tej wyprawy na której też byłam, ale warto, warto.
I masz racje tam nic się nie czuje, żadnego zmęczenia.
Gorzej owszem po powrocie w zderzeniu z naszą szarą rzeczywistością.
także przytakuję i to.
Odświeżyłaś zatem moje ( też piękne wspomnienia ) i ponownie miłe dla oka i duszy pejzaże.
Dzięki.
Kumczo - 04-10-2012
Nicea połozona na Lazurowym Wybrzezu w regionie Prowansja -Alpy- nad zatoką Aniołów.
Kumczo - 07-10-2012
To widok z hotelu Monteplaya w Santa Susana, w którym mieszkalismy .
Plazowanie na Costa Brava
Montserrat - ogromny masyw górski
Klasztor z figurką Czarnej Madonny znajduje sie niemalże posrodku Montserrat gór wyrzezbionych przez Anioły.
Rudalila - 08-10-2012
Ale fajne zdjęcia, Basiu. Super wyprawa ! Bardzo ci ladnie w tej dzinsowej spódniczce.
Śliczne zdjecie jak sie "bawisz" z falami...a one z tobą...
Kumczo - 08-10-2012
rudalila napisał(a):Ale fajne zdjęcia, Basiu. Super wyprawa ! Bardzo ci ladnie w tej dzinsowej spódniczce. Śliczne zdjecie jak sie "bawisz" z falami...a one z tobą...
Lila na stroje nie było czasu wkładało się to co luzne i wygodne bo to było niemalze w 9 dni dookoła Europy
Na twarzy zmęczenie tez widac no bo spało się tez mało no i codziennie po 500 km przejazdy, ale było warto i sama się sobie dziwię , ze nic mnie nie bolało i wytrzymałam ten maraton.
Jeszcze bedę wklejała cdn
Rudalila - 08-10-2012
Wspaniale widoki. Najwazniejsze ,ze dalas rade. Pamietam jak sie martwilas i mialas watpliwosci...
werbena - 09-10-2012
Faktycznie jadąc tam ( o ile ktoś nie spał w autokarze np.i to widział ) to ta część Pirenejów wygląda przerażająco z uwagi na wijące się niemożliwe i spadziście serpentyny i wysokość tych gór.
Jednak sam Montserrat wygląda tak jak Kumczo pokazuje , jakby anioł swoimi piórami omiótł je i wygładził. Piękne. Inna rzeczą jest sama architektura sanktuarium , która robi niesamowite wrażenie, jak człowiek ? mógł to wznieść wśród takiego masywu.
Proszę Kumczo ( i dla zainteresowanych ) tu wspomnienie dla ciebie ze wspinaczki schodami do Czarnej Madonny :
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=sRgnEor0wao">http://www.youtube.com/watch?v=sRgnEor0wao</a><!-- m -->
Jak ja byłam to był tam niesamowity tłum ludzi zarówno w zabytkach jak i na tych schodach w tasiemcowej kolejce. I każdy czekał cierpliwie. Dzięki jeszcze raz za wspomnienia.
Kumczo czy do dziś tak aktualnie jest ?
Kumczo - 09-10-2012
tak aqua jest kolejka i trzeba odstac conajmiej godzinę , albo i wiecej , ale Ja byłam z koleznką , która znała juz sytuację i mówi :
kolejka nie ucieknie choc trochę pozwidzamy te przepiekne góry mamy na to godzinę i tak zrobiłyśmy , gdzie nie mogłam sie napatrzec i nawet zdjęcie nie chciało objąc tego wszystkiego .Trochę chmury przesłaniały widoki , bo zaczeło mrzyć.
Zrobiłam takie byle jakie zdjęcia bo ledwie w koncu zdążyłysmy wcisnąć się do swojej grupy.
Twoje nagranie jest fajnie dzięki aqua
to własnie kolejka do Czarnej Madonny
To jest drzewo geneologiczny cudownych miejsc Matki Boskiej na Świcie i napis Częstochowa tez tu widac.
To figurka Czarnej Madonny , trochę zrobine niefortunnie , ale tam ida jedni za drugimi nie ma czasu na zdjęcia.