Czy tarot może pokazać jakie mamy talenty, predyspozycje zawodowe? - Ruby - 20-11-2012
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie dotyczące wskazania przez jakiś rozkład kierunku życia zawodowego; znacie może jakieś rozkłady które wskazują ściężkę jaką należy pójśc ? Ewentulanie czy jest ktoś kto może przekwalifikował się podążając za radą kart? A może jest inna metoda która pomaga odkryc to co powinniśmy rozwijac...Za wszelkie uwagi bądź sugestie będę wdzięczna.
Re: Tarot a życie zawodowe -
Kumczo - 27-11-2012
Orchidea mozesz spojrzec w swój portret psychologiczny tam jest pozycja na uzdolnienia , a takze z numerologii .
Najlepiej sama zadaj pytania do kart , które podpowiedzą i odpowiedzą na pytania.np:
w jakim miejscu swojego zycia obecnie się znajduję?
czego pragnę swiadomie?
czego pragnę nieswiadomie?
jakie są moje cele?
czy obecny zawód jest dla mnie odpowiedni?
Czy powinnam pozostac w tym zawodzie?
czy zmiana zawodu bedzie dla mnie korzystna?
co mnie najbardziej pociaga?
czy kierunek x bedzie dla mnie odpowiedni?
czy w tym kierunku powinnam się dokształcać?
czy mam do tego predyspozycje i uzdolnienia/
itd ....
Re: Tarot a życie zawodowe - Ruby - 05-12-2012
Kumczo bardzo dziekuję za podpowiedz
wylosowalam kilka kart...oto one:
w jakim miejscu swojego zycia obecnie się znajduję? 4 buław - patrząc tylko od strony zawodowej to mam pracę która w jakimś stopniu mi sie podoba i moze powinnam byc z tego na chwilę obecną zadowolona
czego pragnę swiadomie? 10 kielichów - może wiekszego spełnienia? nie wiem czy nie powinnam tej karty tez zinterpretowac w sposób bardziej osobisty (świadomie chciałabym wiekszej stabilizacji - może właśnie tego mi brakuje ..)
czego pragnę nieswiadomie? Rycerz kielichów
może jednak brakuje mi tego jedynego
bardziej niz mi sie wydaje
jakie są moje cele? Królowa Pentakli - jako kobieta spelnic sie zawodowo, byc niezalezna
czy obecny zawód jest dla mnie odpowiedni? Księżyc - i tu chyba ten mój niedosyt sie pojawił - stad te niepewnosci i próby odnalezienia własciwej sciezki
Czy powinnam pozostac w tym zawodzie? - Głupiec - myślę że podobnie jak na początku cieszyc sie ze tego co mam jak narazie ...
czy zmiana zawodu bedzie dla mnie korzystna? 7 Pentakli - moze odnajde coś wiecej ale powinnam nad tym popracowac
co mnie najbardziej pociaga? Król Buław - praca w której mogłabym troche porządzic
? pokazac swój potencjał?
czy kierunek x bedzie dla mnie odpowiedni? 4 miecze - zaczełam kurs zwiazany z finansami- trochę potrwa zanim się "ogarnę" w temacie więc może powinnam dac temu czas..
czy w tym kierunku powinnam się dokształcać? Paź Buław - oznacza nowe mozliwości ...może to początek do tego Króla Buław ?
czy mam do tego predyspozycje i uzdolnienia/ Siła - moze jednak po czasie "ogarnę" to i nie powinnam sie bac i miec wątpliwości tylko sie temu bardziej poświecic
zadałam jeszcze jedno pytanie - jeśli nie ten kierunek obrałam to czym powinnam sie zajac? w jakiej dziedzinie? wylosowałam 3 karty
1. Kochankowie
a moze mam sie nei skupiac tak na pracy
2. Król mieczy - charakter tej karty z pewnością nie moge z wlasną osobą powiązac ...
3. 2 buław - może to są wlaściwe te buławy? ten kierunek co obrałam?
Prosze o uwagi i może Ktoś mi to inaczeje zobrazuje
tak bardziej obiektywnie
za wszelkie uwagi dziekuje
Re: Tarot a życie zawodowe - alathea - 05-12-2012
a nie myslalas moze o innych, mniej "matematycznych", scislych zawodach
Glupiec - to cos nowego, tez np. innego niz robisz
te pucharki i kije kaza mi myslec o czyms troche bardziej kreatywnym, gdzie ejst tez miesjce ma myslenie, ale mniej matematyczne - cos bardziej w humanistyke
karty pokazuja, ze na efekty trzeba bedzie poczekac: 7 monet (a moze z tym wyborem...)
chociaz, z kolei 4 mieczy - to karta zastoju, odlozenia czegos na polke
Moc kojarzy mi sie bardziej z wysilkiem, przykladaniem sie do czegos niz przyjemnoscia
karty na pytanie o Twoj wybor sugeruja wg mnie, ze sie bedziesz jeszcze nad tym zastanawiac, ze to nie do konca dobre (satysfakcjonujace Cie) rozwiazanie
(Kochankowie, K.mieczy, 2 kije)
Re: Tarot a życie zawodowe - Ruby - 06-12-2012
Alatheo bardzo dziekuje Ci za uwagi...hm co do tych mniej scislych...zawsze wolalam scisłe przedmioty i humanistyczne były dla mnie przymusem
natomiast te finanse ...to całkiem nowy obszar jak dla mnie..na studiach conieco poznałam ale jakoś nigdy nie myslałam ze powinnam sie tym zainteresowac a teraz w sumie fartem udało mi sie dostac na dośc dobry kurs..tylko faktycznie tutaj to wymaga troche czasu zanim sie rozpoznam w temacie no i go ukończe...ja właściwie musze miec coś kreatywnego bo to jest mi bliskie jednak w obecnej pracy niestety osiagnełam pewien pulap i nie ma mozliwości na rozwój natomiast te finanse myśle mają tyle odrębnych zagadnień że może w tym sie odnajdę właśnie...
a co do mojego wyboru to wciąz zastanawiam się co lepsze...wiec tutaj jak najbardziej mi sie to potwierdza
Czy karty mogą pokazać jakie mamy talenty? - słońce - 16-09-2014
Czy z kart możemy odczytać co jest naszą mocną stroną? Byłam u tarocistki to mi same sukcesy finansowe wychodziły a ja w sumie tylko sprzedazą sie zajmuję. Jest kilka rzeczy w ktorych sie sprawdzam ale czy da się za pomocą kart to sprecyzować ? Jaki to musiła by być układ i z jakiej talii ogolnej czy A. wielkie ?
Re: Jakie mamy telenty. -
Kiki-Zmora - 16-09-2014
Da się, kiedyś nawet gdzieś na forum wrzucono rozkład na np. talenty związane z ezoteryką. Wydaje mi się że lepiej z ogólnej, ale jak dopiero zaczynasz to AW.
Re: Jakie mamy telenty. -
Żubrówka - 17-09-2014
Słońce, jest rozkład na talenty (chyba z naszego forum), 5 kart z całej talii:
1. to, co lubisz robić
2. to, w czym jesteś najlepszy
3. to, w czym jesteś wybitny, genialny
4. ukryty talent
5. powołanie, misja na ziemi