Warsztat 81 - Zgaduj-zgadula co tam Bronce w głowie hula -
Bronka - 16-05-2015
Z każdym warsztatem coraz ciężej o oryginalne pomysły, więc proponuję kolejny zlepek z kategorii " po trochu wszystkiego"
Myślę, że tym razem pokuszę się o "punktowanie" każdej odpowiedzi, będzie bardziej sprawiedliwie
1. Moi rodzice dostali ostatnio bardzo nietypowy prezent (niemniej bardzo im teraz potrzebny), co to było i dlaczego mężczyzna musiał się tego pozbyć (swoją drogą ładny mi prezent skoro się trzeba go pozbywać
)
2. Kraj który od zawsze bardzo chciałam odwiedzić ( i kiedyś napewno to zrobie, bo strasznie mnie tam ciągnie).
3. To pytanie może wydać się niektórym nieco narcystyczne, ale proszę Was o wymienienie kilku cech mojego wyglądu
....im więcej trafień tym więcej punktów...pytanie łatwe i każdy na pewno coś "ustrzeli" ...
4. W tym tygodniu wybrałam się z siostrą w pewne miejsce (oj długo nie mogłyśmy trafić) w celu zakupu...no własnie czego??
5. I ostatnie pytanie takie trochę nietypowe...Ile osób weźmie udział w Warsztacie
Pomyślnych wróżb życzę
"I tu nasuwa się pytanie......Czy LeCaro obroni swoją pozycję liderki...czy jej karty okażą się na tyle skuteczne ...tego dowiemy się już w sobotę wieczorem" komentowała Bronka
Re: Warsztat 81...zgaduj-zgadula co tam Bronce w głowie hula -
LeCaro - 17-05-2015
A skąd wiesz, że wezmę udział w warsztacie?
Te pytania takie trudne... chyba nie podołam...
Bronka - 17-05-2015
No coś Ty to na zachęte miało być :happy-wavemulticolor:
vega - 19-05-2015
A więc spróbuję szczęścia w tym trudnym warsztacie
1. prezent dla rodziców: 10 pucharów, Królowa pucharów, 4 pucharów: typuję coś, z czym można wejść w relację emocjonalną, może zwierzę? Coś wymagającego opieki, pielęgnacji, na co ów pan nie miał zdrowia bądź nerwów.
2. wymarzony kraj: Siła, 8 kielichów, 8 mieczy: wydaje mi się, że chodzi o duży kraj, w każdym razie taki, gdzie są jakieś bezdroża, puste przestrzenie i dostęp do morza/oceanu. Może USA, Indie, Chiny, Brazylia?
3. cechy wyglądu Bronki: to wcale nie jest łatwe pytanie
Król Mieczy, 4 mieczy, Magik. Trudno mi przy tych kartach mówić o wyglądzie, może w ten sposób: sprawiasz wrażenie osoby wygadanej, zaradnej, konkretnej, błyskotliwej, ale jednocześnie opanowanej
Możesz mieć dłuższee włosy, falowane, blond (ewent. blond pasemka na ciemniejszym własnym kolorze)
, średni wzrost, hipnotyzujące spojrzenie
4. co kupiłaś: 7 monet, Świat, 9 mieczy: nowy telewizor lub komputer, coś co ułatwia komunikację ze światem, albo coś przydatnego w podróży, w aucie
5. ile osób weźmie udział w warsztacie: 10 mieczy, 8 pucharów, 10 pucharów: osoby dopiszą - między 8 a 10
Bronka - 19-05-2015
Dzięki Vega
już myślałam, że jakieś głupoty popisałam i wszyscy się obrazili
Perełka - 19-05-2015
A więc do dzieła - sprawdzamy w kartach
ad.1 Rycerz buław, V Kapłan, XVI Wieża- jak na Rycerza buław przystało znajomy twoich rodziców dokonał zakupu urządzenia pochopnie, na początku miał szczere chęci do korzystania z niego ale był to słomiany zapał i zrobił z tego prezent, jest to coś co wymaga dyscypliny i systematyczności, wysiłku fizycznego,coś ciężkiego, typuję urządzenie do ćwiczeń fizycznych albo związanego z rozrywką - odtwarzacz muzyczny, nie wiem dlaczego ale przychodzi mi do głowy odkurzacz wodny, jakaś kosiarka spalinowa, bo może twoi rodzice przeprowadzili się do domku z ogródkiem,
ad.2.Paź kielichów,XII Wisielec, III Cesarzowa- Kraj ciepły południowy - Grecja, Francja, Włochy, - winnice lub Anglia, Irlandia, Szkocja lub Skandynawia - woda, ryby - przychodzi mi też na myśl Wenecja,
ad.3.10 kielichów, Rycerz kielichów, 7 kielichów- Włosy ciemne ciemny blond, długie, jasne oczy, kobieca figura
ad,4.VIII Moc, 8 buław, IV Cesarz-nowy telefon komórkowy, radio,komputer, telewizor,klatka dla ptaków
ad.5. V Kapłan - 5 osób
Bronka - 19-05-2015
Dziękuję Perełko za udział
LeCaro - 21-05-2015
1.
Umiarkowanie - Cesarzowa - 6 denarów
Myślę, że jest to coś związanego z ogrodem, działką, ziemią... może jakiś kawałek ziemi, albo jakaś roślina (drzewo), coś do ozdobienia ogrodu typu wielka donica, ewentualnie jakieś narzędzie, sprzęt ogrodniczy, ławeczka, zraszacz, coś związanego z trawą, wodą... Dlaczego ten człowiek chciał się tego pozbyć? Nie mam zielonego pojęcia
Może kupił sobie kozę i kosiarka mu już nie jest potrzebna?
Albo wyjeżdża za granicę lub likwiduje firmę/sklep i rozdaje wszystko co ma zbędne? Albo ma tego nadmiar/dostał drugie takie od kogoś i jest mu niepotrzebne? Może mu nie pasuje z jakiegoś powodu do wystroju domu lub ogrodu, albo jego żonie się nie podoba? Może produkuje/sprzedaje takie rzeczy i w ramach dobrego uczynku rozdaje je znajomym? Może żona mu się kazała tego pozbyć?
...
2.
10 mieczy - 10 kielichów
Cóż... kraj wielkich kontrastów, jego mieszkańcy na pewno nie są letni, wszystko robią na maksa... jak kochają to na zabój, jak walczą to do ostatka... kraj o niełatwej historii... Nie wiem czemu, ale Rosja, Ukraina, Gruzja mi przychodzi na myśl... może przez te kielichy?
Norwegia, Szwecja... Z niewiadomych również powodów pomyślałam o Indiach lub Japonii
3.
Sąd - Świat - Arcykapłan
Długie włosy, ciemne, być może falujące. Niebieskie oczy. Zgrabne, zadbane ciało. Raczej wysoka. Cera jasna. Pewny sposób zachowania, zdecydowane ruchy. Ubrania - kobiece, zwiewne, spódnice, sukienki podkreślające ciało, wygodne. Bez nadmiernej ilości ozdób - jeżeli już to jakaś charakterystyczna biżuteria, jedyna w swoim rodzaju. Makijaż - kosmetyki wygładzające koloryt cery, rozjaśniające, podkreślające kształt oczu czy twarzy, ale absolutnie nie silny/bardzo widoczny makijaż. Lubisz świeże, "zielone" ale lekko tajemnicze zapachy, nic duszącego. Ładne usta, białe zęby
4.
8 buław - Królowa mieczy - Rycerz mieczy
Coś, co było dosyć pilnie potrzebne, a raczej, coś, co byś już chciała mieć
Czyżby samochód? Jeśli nie samochód, to może jakaś część do samochodu, albo inny środek lokomocji (np. rower). Możliwe też, że jakiś sprzęt elektroniczny, elektryczny, rehabilitacyjny - wieża grająca, komputer, telewizor, lampa (normalna lub do naświetlań), drukarka, laser, kserokopiarka... A może jakiś mebel?
5.
Koło Fortuny...
Myślę, że 6, 7 lub 10
Jest to pytanie ciężkie do odgadnięcia, bo ktoś, kto to przeczyta zawsze może w tej chwili zdecydować o wzięciu udziału, bądź zrezygnowaniu z warsztatu
Bronko, jak widzisz - pomimo niezwykle trudnych pytań
zdecydowałam się rozłożyć karcięta - zobaczymy z jakim skutkiem
Dziękuję, całuję
Bronka - 21-05-2015
Dziękuje LeCaro, że mimo wszystko wzięłaś udział
Bronka - 21-05-2015
Przekładam zakończenie warsztatu na niedziele (zapomniałam na śmieć o sobotnim weselu
)
LeCaro - 21-05-2015
No cóż... mam tylko nadzieję, że to nie Twoje wesele, bo gdybyś zapomniała to by trochę głupio wyszło...
Bronka - 21-05-2015
Hahaha no wcale bym się nie zdziwiła gdybym kiedyś o swoim zapomniała, do romantycznych nie należe, mogłabym np. stwierdzić że mam zły dzień i nigdzie nie idę
Bronka - 24-05-2015
1. Moi rodzice dostali ostatnio bardzo nietypowy prezent, a jest to….
samochód z 88’..mężczyna trzymał go z sentymentu, jako jedno ze swoich pierwszych aut…a żona jak to żona, kazała mu je zezłomować no i biedaczek musiał coś wymyślić…a jako że robić tego nie chciał dał na przechowanie z nadzieją, że może kiedyś zmieni zdanie :bow-blue: . Samochód sprawny, opłacony, bardzo przyda się rodzicom jako że potrzebują teraz dwóch na dojazdy do pracy (prawie 40km)
Perełka: coś ciężkiego.. spalinowa
LeCaro: żona mu się kazała tego pozbyć
2. Kraj który od zawsze bardzo chciałam odwiedzić …
Peru
LeCaro: kraj o niełatwej historii... kraj wielkich kontrastów…spotkałam się z dokładnie takim określeniem
Vega: chodzi o duży kraj, w każdym razie taki, gdzie są jakieś bezdroża, puste przestrzenie i dostęp do morza/oceanu..brawo pięknie opisałaś
Perełka: Kraj ciepły południowy, woda
3. Cechy mojego wyglądu:
Vega: średni wzrost, hipnotyzujące spojrzenie, co do reszty faktycznie masz rację, ale o cechy wyglądu się tu tylko i wyłącznie rozchodziło
Perełka: Włosy ciemne, jasne oczy, kobieca figura (bioderka fakt ale kobieca raczej mało, muszę sobie co nieco wypychać )
LeCaro: włosy ciemne… Niebieskie oczy.. Zgrabne, zadbane ciało, Cera jasna. Pewny sposób zachowania, zdecydowane ruchy. Ubrania wygodne. Bez nadmiernej ilości ozdób - jeżeli już to jakaś charakterystyczna biżuteria, jedyna w swoim rodzaju (faktycznie subtelnie, mam sporo srebra, ale nie jestem typem co wszystko naraz na siebie wkłada) Makijaż - kosmetyki wygładzające koloryt cery, rozjaśniające, podkreślające kształt oczu czy twarzy, ale absolutnie nie silny/bardzo widoczny makijaż. Pięknie się rozpisałaś i mnóstwo trafień
4. W tym tygodniu wybrałam się z siostrą w pewne miejsce (oj długo nie mogłyśmy trafić) w celu zakupu...no własnie czego?? Pojechałyśmy do mekki
materiałów pod Łódź…. wyjść z tamtąd nie mogłyśmy… :happy-smileyflower:
5. I ostatnie pytanie takie trochę nietypowe...Ile osób weźmie udział w Warsztacie
W warsztacie wzięły udział 3 osoby...niech reszta żałuje
Dziękuję bardzo za udział dziewczęta i cóż mogę powiedzieć..
.LeCaro szykuj nowe pytania
Gratulacje :text-bravo:
Perełka - 24-05-2015
LeCaro
LeCaro - 24-05-2015
No nie!!!
Bronko - dziękuję... ale nie wiem czy zasłużyłam
warsztacik był ciekawy, ale trudny bym powiedziała
I czemu tylko 3 osoby - a gdzie reszta?!?
I znowu muszę myśleć... chyba schudnę przez to... chociaż taki plus
Bronka - 24-05-2015
Rozwiązanie czarno na białym...myślę że każdy się zgodzi że zasłużyłaś
i miejmy nadzieje, że nowa metoda chudnięcia LeCaro przyczyni się do wzrostu motywacji i frekwencji warsztatowej