Skóra - Lorii - 15-09-2016
Założyłam nowy wątek, dotyczącej skóry...
Chciałabym Was Kobietki się nieco poradzić
Czuję, że moja skóra szyi nie jest w ogóle elastyczna, ładna...
Wyglądam dużo starzej... jakkolwiek to brzmi
znacie może jakieś specyfiki, eliksiry
? Na to, żebym nie miała tak mocno suchej skóry, może to załatwi jakiś olejek lub krem? Najlepiej żeby było tanio, domowo i nawet ziołowo
Czekam na Wasze wskazówki
Re: Skóra -
kasia12 - 15-09-2016
Ja polecam olej rycynowy , i witamine E .
Rezultaty sa naprawde fenomenalne polecam
!.
Re: Skóra - Lorii - 15-09-2016
Kasiu dziękuję! Zakupy czas zrobić!
Pozdrawiam ciepło
Zafina - 16-09-2016
Jeśli chcesz nawilżyć skórę po domowemu to polecam smarować się oliwą z oliwek na mokrą skórę. Może pomóc maseczka z utartych drożdży z mlekiem(działa nawilżająco i przeciwtrądzikowo). Dla napięcia skóry możesz zastosować maseczkę z mąki ziemniaczanej, albo płatków owsianych.
Z kosmetyków mogę polecić oliwkę dla dzieci Hipp lub Babydreem dla kobiet w ciąży- najskuteczniej działają nakładane na mokrą skórę, jak oliwka się wchłonie można nałożyć krem nawilżający.
Dodatkowo możesz zastosować peeling z papainą 2x w tygodniu i tonik z kwasem glikolowym 5% każdego dnia wieczorem. Zmotywujesz w ten sposób skórę do odnowy, jednak minie ze 3tyg zanim zobaczysz efekt.
Bardzo dużo zależy czym myjesz skórę, jeśli jest to żel/pianka to bezpośrednio przed myciem możesz nasmarować szyję mieszanką oleju migdałowego(90% mieszanki) i rycynowego(10% mieszanki). Złagodzi to działanie detergentu.
Perełka - 16-09-2016
Polecam zakup witaminy E w kroplach, nie tylko na szyję ale i na twarz, efekty moim zdaniem widoczne są prawie natychmiast, stosować na noc, po posmarowaniu skóra się błyszczy
Aggata - 16-09-2016
A ja proponuje zastosowanie oleju kokosowego - mozna go stosowac zarowno na twarz, jak i pod oczy !!! Takze na cale cialo jako balsam. Nie uczula-ja mam wrazliwa cere i sucha. Sama na sobie przetestowalam i uwazam, ze lepszego kosmetyku nie mialam.
jutrzenka - 16-09-2016
Dziewczyny a może znacie jakieś sposoby na pozbycie się plam po słonecznych wywołanych ostudą. W tym roku mam prawie całą twarz w plamach (pomimo stosowania kremu z wysokim filtrem). I żaden specyfik mi ie pomaga
Re: Skóra - Lorii - 16-09-2016
Dziewczyny! Dziękuję za tak wielki odzew! Jesteście niesamowite, na pewno wypróbuję
Znalazłam wczoraj jakiś olejek morelowy czy coś, na razie jest dobrze
Ale spróbuję witaminę E, oliwkę, maseczki , olej kokosowy i rycynowy (mam nadzieję, że nie przyciemni mi nic )
Jutrzenko,patrzyłaś może na jakąś maść? np. z witaminą A?
Luks - 16-09-2016
Jak masz suchą skórę, to lepiej z olejem rycynowym uważaj
znany jest z właściwości wysuszających (polecany np. dla przetłuszczających się włosów).
Zafina - 16-09-2016
Jutrzenko, z ta ostuda najlepiej iść do lekarza.
Re: Skóra - Lorii - 16-09-2016
Dzięki Luks!
Re: Skóra - Farfalla - 19-11-2016
Kochane, a co polecacie na skórę pod oczami? Mam 19 lat, ale zauważyłam już u siebie pierwsze zmarszczki mimiczne. Na razie używam kremu pod oczy z lekkim, naturalnym składem.
Perełka - 19-11-2016
Tradycyjnie polecam witaminę E w kroplach albo olejek z opuncji figowej.
Aggata - 19-11-2016
Farfalla-sprobuj oleju kokosowego. Ja mam 37 lat, stosuje go od ok.6 miesiecy (rano i na noc), efekty bardzo dobre (mam skore wrazliwa-nie podraznia).
Dzięki dziewczyny. Chyba pójdę po krople z witaminą E i zainwestuję w olej kokosowy
Zafina - 19-11-2016
Farfallo, jeśli stosujesz Triacneal to możesz go nakładać w niewielkiej ilości w okolice oka.
Zafina napisał(a):Farfallo, jeśli stosujesz Triacneal to możesz go nakładać w niewielkiej ilości w okolice oka.
Triacneal już mi się skończył, w przeciwieństwie do walki z trądzikiem. Kupiłam ostatnio glinkę marokańską i robię z niej maseczki. Myślałam też o zabiegach u kosmetyczki. Paskudna cera potrafi nieźle popsuć samopoczucie
Zafina - 19-11-2016
Farfalla napisał(a):Paskudna cera potrafi nieźle popsuć samopoczucie
Skąd ja to znam.
Ostatnio cera też poczęstowała mnie paroma wysypami trądziku niczym nie mogę tego ogarnąć. Co zaleczę jeden, zaraz przychodzi kolejny
Jeśli Twoja skóra nie zareagowała na retinal z Triacnealu to może być znak, że potrzebujesz antybiotyku. Poważnie rozważyłabym wizytę u dermatologa.
Fiszka - 20-11-2016
Mam bardzo suchą skórę i od niedawna stosuję olejek arganowy. Jest bardzo wydajny, bo wystarczy naprawdę niewielka ilość
Po paru użyciach na noc stwierdziłam poprawę. Skóra nawilżona, przestała się marszczyć i zniknęły drobne problemy z trądzikiem.
A powiedzcie gdzie można dostać witaminę E w kroplach?
Perełka - 20-11-2016
W aptece...
Re: Skóra - Farfalla - 25-11-2016
Perełka napisał(a):W aptece...
Ile nakłada się tych kropel na twarz, Perełko?
Perełka - 25-11-2016
10-14 kropli - twarz,szyja
Na noc, bo się skóra po nich błyszczy