Karty Halloween Oracle -
Elpis - 10-11-2017
Poszukuję informacji o kartach wyroczni Halloween Oracle.
Przeszukałam już sporo stron jednak nie trafiłam na spis kart w talli ani ich znaczeniu. Czy ktoś pracował z tymi kartami i mógłby podzielić się wrażeniami i interpretacją poszczególnych kart?
RE: Karty Halloween Oarcle -
Krystyna - 10-11-2017
Powiem Ci tak...większości kart runicznych, to akurat mój konik...tez nie ma w necie w całości, ani całości opracowań...
Ale szperam w necie, i na swój użytek kompletuje całą talię...
Jeśli dobrze będziesz szukała, to dokopiesz się nawet znaczeń poszczególnych kart...
Jeśli ta talia Cie interesuje poświęć trochę czasu w necie...i pokaż nam ją tutaj na Forum...
LeCaro - 10-11-2017
Mam tę talię - bardzo ładna graficznie, znaczenie kart daje często do myślenia nad tym co ważne i mniej ważne... to że jest to talia Halloween nie oznacza wcale że służy tylko do wróżb "halołinowych", bo gdyby tak było na pewno bym jej nie kupiła.
Karty są w ciemnej kolorystyce, dużo czarnego koloru i dużo czaszek, są wampiry, duchy itp. ... więc jeśli ktoś lubi takie klimaty, to na pewno mu się spodoba.
Dołączona książeczka (w jęz. angielskim) zawiera przy każdej karcie krótki wierszyk, a potem wyjaśnienie tego co symbolizuje przedmiot czy postać znajdująca się na karcie, oraz oczywiście znaczenie samej karty dla osoby która ją wyciągnęła.
Jeżeli chodzi o mnie - jak najbardziej mogę ją polecić.
A Krystyna ma rację - zawsze będzie nam miło, jeśli poszperasz w necie i podzielisz się z nami tym co znalazłaś...
Tu masz opis wielu talii:
https://jolanta-golebiewska-tarot.pl.tl/The-Halloween-
Oracle.htm
Elpis - 16-11-2017
Dzięki uprzejmości pewnej niezwykle pomocnej osoby zamieszczam listę kart wraz z sentencjami, którymi są opisane.
1.
Ancestors (przodkowie) - The love and legacy of our DNA (Miłość i dziedzictwo z naszego DNA)
2.
Apple (jabłko) – Risk and reward (Ryzyko i nagroda)
3.
Barmbrack (chleb z rodzynkami) – Sweetness and synergy (Słodycz i synergia)
4.
Black Cat (czarny kot) – Fortune meets opportunity (Szansa na fortunę)
5.
Cauldron (kocioł) – Synergy and healing (Synergia i uzdrowienie)
6.
Dawn (świt) – The light after the darkness (Światło po zmroku)
7.
Death (śmierć) – The eternal cycle begins again (Cykl wieczny zaczyna się ponownie)
8.
Eternal Love (wieczna miłość) – Love is love is love and it transcends physical death (Miłość wykraczająca poza fizyczną śmierć)
9.
Forgiveness (przebaczenie) - Reducing burden (Zmniejszenie obciążenia)
10.
Ghost (duch) – Regret (Żal)
11.
Graveyard (cmentarz)- Unnecessary fear (Niepotrzebny strach)
12.
Hearth (palenisko)- Happiness in our hearts and homes (Szczęście w domu i w sercu)
13.
Invisibility (niewidzialność) – Authenticity (Autentyczność)
14.
Jack-O’-Lantern (lampion z dyni)- Protection (Ochrona)
15.
Joy (radość) - Rejoicing in the present (Aktualna radość)
16.
Lady de los Muertos (kobieta święta zmarłych) - Acceptance and equality (Akceptacja i równość)
17.
The Lamp (lampion) – Remembrance (Pamięć)
18.
Midnight (północ) - The most magical hour of all (Najbardziej magiczna godzina)
19.
Mummy (mumia) – Change (Zmiana)
20.
Nightsong (nocna pieśń) - Hidden talents (Ukryte talenty)
21.
Owl (sowa) - Wise seeing, wise action (Mądre postrzeganie, mądre działanie)
22.
Scrying (kryształowa kula) – Intuition (Intuicja)
23.
Skeleton (kościotrup) – Strength (Siła)
24.
Skull of Darkness (czaszka ciemności) - Blind spots (Słaby punkt)
25.
Skull of Flowers (czaszka kwiatów) - Creating through the ashes (Powstanie z popiołów)
26.
Skull of Light (czaszka światła) – Illumination (Wyjaśnienie)
27.
Skull of Stars (czaszka gwiazd) - Infinite possibilities (Nieskończone możliwości)
28.
Spider (pająk) - Community and web-weaving (Społeczność i kontakty w sieci)
29.
Trick-or-Treat (cukierek albo psikus) - Mischief and play (Figle i zabawa)
30.
The Underworld (podziemie) - Where all things pause and begin again (Miejsce gdzie wszystko zatrzymuje się zaczyna od nowa)
31.
Vampire (wampir) - Emotional intelligence (Inteligencja emocjonalna)
32.
The Veil (welon)- The future (Przyszłość)
33.
Werewolf (wilkołak) - Exploring wildness (Odkrywanie dzikości)
34.
Winter (zima) - The sacredness of pausing (Celebrowanie zadumy)
35.
The Witch (wiedźma) - The earthly weaver of the worlds (Ziemski stwórca światów)
36.
Zombie (zombie) – Control (Kontrola)