dać cos drobnego do trumny nie zaszkodzi przecież ... prawda jest taka, że mercedesa i płaskiego telewizora raczej nikt na siłę dopychac nie będzie
ale myślę, że nic sie nie stanie jak nic nie będzie włożone a człowiek będzie pożegnany i pochowany z szacunkie i godnoscią
różne rzeczy się zadarzją ... nigdy nic nie wiesz
znam taką historię, że kiedyś zmarła pewna dziewczynka ... i przyśniła się swojej nauczycielce i pytała ją, żeby znalazła taki plastikowy kalafior z zestawu do zabawy w kuchnię i gotowanie
nauczycielką była moja koleżanka więc znam sprawę ... w pracy nauczycielka opowiedziała to innej koleżance i ta potwierdziła w szoku, że akurat tej samej nocy tamtej tez sie przysniła w tej sprawie ... więc obie były w szoku
jakoś tak się stało, że doszło to do uszu dyrektorki szkoły i ona powiedziała dziewczynom, że ....
" mama dziewczynki dzwoniła do szkoły z prośbą, żeby w klasie zmarłej dziewczynki poszukać plastikowego kalafiora do zabawy w kuchnię bo dziewczynka zaniosła kalafior do szkoły i zgubiła gdzieś w klasie i teraz po śmierci mam chce uporządkować jej rzeczy i to nie daje jej spokoju" ...
dziewczyny w szoku rzuciły się w klasie do poszukiwania kalafiora i ... znalazły go w jakimś kąciku
przez dyrektorkę skontaktowały się z mamą ... i kalafior został przekazany
kilka dni później mama umówiła się z nauczycielkami
na spotkaniu bardzo gorąco im podziękowała za wysiłek i opowiedziała, że odkąd córka zmarła - nawiedzała ją w snach z pytaniem o ten kalafior co gdzieś się zapodział z kompletu ... dziewczynka bardzo była smutna, że go zgubiła
kiedy kalafior sie znalazł Mama w pokoju dziewczynki postawiła zdjęcie jako ołtarzyk, zapaliła świecę, obok położyła kalafior i pomodliła się
w nocy przyśniła się jej szczęśliwa córka z podziękowaniami, że teraz juz może być spokojna bo kalafior się znalazł
i taka to historia z życia wzięta