Liczba postów: 232
Liczba wątków: 40
Reputacja:
19
Witam.
Jeżeli był taki wątek na forum z odpowiedziami na moje pytania, to przepraszam. Na numerologii się nie znam. Czytałam, że nie powinno się w tym okresie zawierać związku małżeńskiego ani firm itp. Lata pustki trwają zawsze od 1 lutego roku zaczynającego do ostatniego lutego roku kończącego. Mam takie pytanie jak się liczy te lata? Raz czytałam rok urodzenia + 12 innym razem czytałam, że wcale tak nie jest. Czytałam również aby nie sugerować się programem do wyliczania bo może obliczyć błędnie. Jak przeglądałam niektóre wątki to zgodnie z programem jednej osobie wyszły inne lata a wg mojego programu inne lata... Czytałam, że powinno się opierać na numerologii chińskiej wg tabel. Niestety tabela byłą dla osób urodzonych do 1959 roku. Stąd moje pytanie: Jak wylicza się te lata pustki bo różne wersje przeczytałam.
Liczba postów: 822
Liczba wątków: 10
Reputacja:
19
Ja niestety nie pomogę - nie mam tabel i nie korzystam z tej koncepcji...
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Każdy człowiek co 12 lat ma 2 lata pustki. Lata pustki trwają od 1 lutego roku zaczynającego do ostatniego lutego roku kończącego.
Np. Osoba urodzona w roku 1986 pierwsze lata pustki przypadają na 1998-1999 (czyli 1986 + 12 = 1998), a dokładniej trwają od 1.02.1998 - do 28.02.1999
Rozpisze to na przykładzie. Osoba urodzona w 1986 swoje lata pustki ma:
1986 + 12 = 1998
1998 + 1 = 1999
więc I lata pustki to 1.02.1998 do 28.02.1999
kolejne lata pustki:
do 1998 + 12 = 2010
2010 + 1 = 2011
więc II lata pustki to 1.02.2010 do 28.02.2011
itd.
Pozdrawiam.
"Wiedza nie jest jak moneta, która pozostaje w fizycznym znaczeniu taka sama, nawet kiedy służy do najhaniebniejszych handlów; jest raczej niby strojna suknia, która się zużywa, kiedy ją nosimy, chcąc się nią pochwalić."
Umberto Eco "Imię Róży"
Reputacja:
0
Tak masz rację. Tylko, że numerologia oparta jest na liczbach ma tolerancję błędu.
I ta tolerancja błędu kolokwialnie nazywa się "poślizg", że pomimo ustalonych ram czasowych, ten okres może się przedłużyć, do końca roku. Dlatego z reguły jak prosimy numerologa o podanie lat pustki, to dostajemy same puste daty np 1998-1999, w tedy osoba licząca zakłada (co jest według mnie błędem) że lata pustki to cały rok 1998 i cały 1999 w tedy masz dwa lata pełne.
Dziękuję
psychicznatortura za zwrócenie uwagi na ten aspekt
"Wiedza nie jest jak moneta, która pozostaje w fizycznym znaczeniu taka sama, nawet kiedy służy do najhaniebniejszych handlów; jest raczej niby strojna suknia, która się zużywa, kiedy ją nosimy, chcąc się nią pochwalić."
Umberto Eco "Imię Róży"
Reputacja:
0
Lata pustki nie są takie złe, tylko nasz wysiłek jest zmożony, co tez później procentuje na dalsze lata. I to co zaczęło się w latach pustki może wydawać się istną farsą i klapą, ale po tych latach sprawy nabierają innej barwy. To też w dużej mierze sprawa naszego podejścia, który ma ogromny wpływ na to co się dzieje.
Umberto Eco "Imię Róży"
Liczba postów: 1.900
Liczba wątków: 30
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Ponieważ z dostępnych tabel możliwe było obliczenie lat pustki dla mojej Mamy, to obliczyłem je obiema metodami (tabelową i tu podaną) i muszę powiedzieć, że wychodzi różnica - przesunięcie o jeden rok.
Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Lata pustki?? ... z każdego dnia można być zadowolonym i czegoś nowego się nauczyć, osiągnąć, doświadczyć, a tu jest mowa o latach ?? przerażające i po co to liczyć?? Lata wzmożonej aktywności lub stabilności ok, to rozumiem, ale pustki?? to co przeniosę się w kosmos? jak światło w kontakcie, wyłączę moją egzystencję na ziemi??... dziwne i na co to komu??
Witam
Jak obliczyć swoje 2 miesiące i 4 godziny pustki?
Czy ma tu ktoś tabele potrzebne do obliczeń miesięcy i godzin pustki?