22-11-2012, 23:44
Zib wysyłał mi ReiKi przedwczoraj i czułam to bardzo mocno jak się zaczęło, ale potem usnęłam i nie wiem kiedy sie skończyło...kilka razy się budziłam i usypiałam...
Jesteś takim naszym dobrym duszkiem tutaj.
pod tym co napisałaś...Miriam jest niesamowita...i niespotykanie bezinteresowna
...za co należa się jej słowa podzięki...
....dla mnie wiara....to polowa...żeby nie rzec...że większa część sukcesu
Cytat:,jak to pogodzic z bezpieczenstwem stosowania Reiki?Niektórzy praktycy Reiki lubią...rozwijać temat...
wielokrotnie slyszalam, ze np. energia Reiki sama "wie", kiedy ma przestac plynac oraz, ze wie "gdzie" (dokad)
ma plynac...''
Cytat:jej skuteczność nie zależy tylko od dawcy...ale w większym wymiarze od tego ,kto ją przyjmuje...Poruszyłaś kolejną ważna kwestię...
Bo jeśli będzie nastawiony sceptycznie...nie dostanie nic...a Ci co zawierzą...mogą dostać...wiele

Cytat:My czujemy kiedy energia przestaje płynąc. Wtedy przekaz jest skończonyCzasami "biorca" (używam tych dziwnych może terminów bo poruszamy tematykę dla której nie mamy zwyczajowo przyjętej nomenklatury) "ssie i ssie"...
Cytat:Tekst znany jako Cztery Przysięgi stanowił, że lekarz musi być motywowany altruizmem, sympatią, miłością i współczuciem; winien porzucić lenistwo i opieszałość; musi być abstynentem i umieć się kontrolować; zawsze być pełen uważności w pracy ręką, mową i umysłem oraz przynosić pacjentowi ulgę i poczucie bezpieczeństwaPraktyk Reiki to nie lekarz...

, bardzo cierpiała- atak wątrobowy, a po kilku min udzielania reiki zaczęła dopominać sie o jedzenie
, a ponoć cały dzień nic nie jadła
. Robiłam reiki bezpośrednio, udając, że masuję jej tę wątrobę
Wiadomo , ze osoba chora powinna prosić o Reiki , ale sytuacja czasami wymaga od nas uzycia fortelu , wtedy prosimy tę osobę o zgodę na poziomie astralnym .
ma_ewa01 napisał(a):Moje doswiadczenie ( mam I i II stopień) nie potwierdza wpływu wiary bądź niewiary w Reiki osoby, której przekazujemy energię. Jej wiara/ niewiara nie ma tu nic do rzeczy, reiki i tak płynieTego chyba nikt nie kwestionował?
Pozdrawiam
M
miriam napisał(a):Wiadomo , ze osoba chora powinna prosić o Reiki , ale sytuacja czasami wymaga od nas uzycia fortelu , wtedy prosimy tę osobę o zgodę na poziomie astralnym .
miriam napisał(a):Jest jeszcze piaty symbol . Uzywam go na koniec sesji Reiki do odłączania sie od energii pacjenta. Używany jest on przy przekazywaniu inicjacji (odłącza energię Mistrza i ucznia)No i tuś mnie zaskoczyła - bo to nie od Krystyny

ma_ewa01 napisał(a):Miałam taką sytuację, że osoba nie wiedziała o reiki ( moja mama - oj dała by mi reiki, dała , bardzo cierpiała- atak wątrobowy, a po kilku min udzielania reiki zaczęła dopominać sie o jedzenieTo Cię rozbawię...
. Nie włączam się w dyskusję, za mało wiem żeby się wypowiadać, ale to co tu piszecie bardzo do mnie przemawia. Fascynujący temat.
Sylla napisał(a):Reiki uzdrawia dusze i ciało?
Poza tym przypuśćmy, że jest osoba, która w to nie wierzy, to czy reiki by jej pomogło? Bo to trochę tak jak wysyła się reiki, osobie która o tym nie wie .
. Jesli juz przyjdzie dla sprawdzenia to energia zdziała tylko tyle ile zdoła , bez łamania woli człowieka, bo to My sami wybieramy co przyjmujemy , a czego nie chcemy.
Oxana gratuluje decyzji .