Wypieki bezglutenowe
#34

Bezglutenowe kotlety jajeczne

Składniki na 4 kotlety
jajka *2 jajka na kotleta
1 pęczek szczypioru
pieprz, sól
trochę mąki ryżowej do obtoczenia
olej/oliwa do smażenia

Przygotowanie
Jajka ugotuj na „bardzo twardo” (powyżej 10 minut). Potem trzeba je ostudzić i obrać.  Obrane jaja zmiel blenderem (ew. możesz się bawić w gniecenie widelcem, jeśli masz czas lub walczysz ze stresem). Dodaj 1 surowe jaja i posiekany drobno szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Wszystko zagnieć dokładnie, żeby składniki dobrze się ze sobą wymieszały.
Z masy formuj kotlety, obtaczaj delikatnie w mące ryżowej i smaż na dość głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Kwiatek

źródło: http://przepisybezglutenowe.pl/przepisy/...-jajeczne/

[Obrazek: ySD9kTpm.jpg]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości