Aframomum
#2

   
   
Aframomum Angustifolium 
Aframon Wąskolistny
Imbir z jadalnymi, jasnoczerwonymi owocami, zebranymi w grona u podstawy rośliny, które są zbierane ze względu na pikantną, słodkawą, soczystą miazgę.
Nasiona są wykorzystywane jako pikantna przyprawa, w przeciwieństwie do pieprzu. 
Aframomum Angustifolium jest szeroko rozpowszechniony w tropikalnej Afryce i na wyspach zachodniego Oceanu Indyjskiego.

Wilgotne zacienione miejsca na wzgórzu sawanny. 
Występuje w wilgotnych obszarach w zaroślach leśnych, w roślinnościach rzecznych lub na brzegach bagiennych na wysokości 1000 - 1700 metrów w Tanzanii.
źródło
źródło
https://botany.cz/cs/aframomum-angustifolium/
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości