Śledziowe wariacje...
#15

   
Śledzie na Słodko z Rodzynkami i Żurawiną
Składniki
filety śledziowe 500 g
cebule 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 100 ml
miód 100 ml
grzyby suszone garść
rodzynki 1 szkl
żurawina suszona 1 szkl

Śledzie dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie), kroimy na kawałki ok. 5 cm.
Grzyby moczymy i gotujemy. 
Kroimy w paski.
Cebule kroimy w piórka, szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy, grzyby, rodzynki, żurawinę i miód.
Podgrzewamy (cały czas mieszając) i studzimy.
Dodajemy śledzie, dokładnie ze sobą łączymy, przekładamy do pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości