Aframomum
#4

       
Aframomum Danielli
Aframomum Daniellii , znany również jako afrykański Kardamon, to gatunek z rodziny imbirowatych, Zingiberaceae. 
Po raz pierwszy został opisany przez Josepha Daltona Hookera, a swoją obecną nazwę otrzymał od Karla Moritza Schumanna 
Aframomum Daniellii jest tradycyjnie używany jako przyprawa w regionach Afryki, z której pochodzi. 
Roślina wykorzystywana jest również w celach leczniczych jako środek przeczyszczający, przeciwpasożytniczy oraz do zwalczania innych infekcji bakteryjnych. 

W Kamerunie tradycyjni uzdrowiciele używają wielu dietetycznych przypraw do leczenia wielu chorób, takich jak rak i infekcje bakteryjne. 
Aframomum Daniellii, Dichrostachys cinerea i Echinops giganteus to przyprawy kameruńskie szeroko stosowane jako przyprawy i dodatki do żywności. 
Co więcej, są to tradycyjnie ziołowe środki stosowane w leczeniu wielu chorób, a także w zwalczaniu populacji szkodników owadzich.
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości