06-01-2023, 18:12
![[Obrazek: abe7dede-4e86-4ff2-a9d0-8726392be2e9-59e...it=975,649]](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/10/2018/02/abe7dede-4e86-4ff2-a9d0-8726392be2e9-59ef0e5.jpg?quality=90&webp=true&fit=975,649)
Mentha Spicata var. Crispa Maroccan
Mięta Marokańska
Ma ostry miętowy smak i jest odmianą polecaną do parzenia świeżej marokańskiej herbaty.
Nana, czyli tzw. Mięta Marokańska (łac. Mentha spicata var. Moroccan Mint) uprawiana w Afryce północnej i na Bliskim Wschodzie – jest ona bazą tzw. herbaty Touareg popularnej w krajach arabskich
To także dobry wybór do robienia sosu miętowego.
https://www.gardenersworld.com/plants/10...t-to-grow/
![[Obrazek: 750174360.gif]](https://liubavyshka.ru/_ph/48/2/750174360.gif)