Papryka-Capsicum Annuum-Cayenne
#2

Capsicum Annuum-Cayenne
Papryka Cayenne to tak naprawdę słynna „Czerwona Ostra Papryczka Chilli”, czyli charakterystyczna ostra Papryka Ameryki Południowej.
W wielu krajach dodaje się go nawet do ciast, czekolady i napojów.
Korzyści:
Łagodzi dusznicę bolesną, ból w klatce piersiowej spowodowany problemami z sercem lub układem krążenia. 
W przeszłości Pieprz Cayenne był uważany za panaceum na problemy sercowo-naczyniowe.
Może być przydatny w leczeniu cukrzycy typu 2 za pomocą substancji czynnej Papryki, która nadaje jej aromat specyficznej przyprawy – kapsaicyny, składnika aktywnego Cayenne.
W łagodzeniu łuszczycy pomocne są kremy do skóry z Cayenne, które są dostępne bez recepty.
Miejscowe kremy były również pomocne w przypadku bólu stawów, bolesnych objawów neuropatii, opryszczki / półpaśca, fibromialgii i pooperacyjnego bólu nerwów.
Proszek Red Cayenne jest ceniony za działanie przeciwutleniające, przeciwdrażniące, antyseptyczne, przeciwbakteryjne, odtruwające, przeciwwirusowe, a także za zdolność niszczenia patogenów
Pieprz Cayenne zawiera witaminy A, B i C oraz znaczne dawki wapnia i potasu. 
Czerwona Papryka jest uważana za przeciwutleniacz o dużej mocy przeciwko bakteriom i wolnym rodnikom. 
Zwalcza stres, tonizuje układ odpornościowy, łagodzi ból i utrzymuje zdrowie kości. 
Potas pomaga regulować ciśnienie krwi i prawidłowe funkcjonowanie tkanek.

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości