Śledziowe wariacje...
#33

   
Śledzie Curry z Chili
Składniki (2-3 porcje):
250 g filetów śledziowych
1 cebula
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżeczki przyprawy curry indyjskie
świeżo mielony czarny pieprz
świeżo mielone suszone chili

Przygotowanie:
Śledzie opłucz i namocz w wodzie na kilka godzin (w trakcie moczenia polem wymieniać wodę). 
Następnie śledzie opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę. 
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, sparz wrzątkiem i dokładnie odcedź.
W miseczce wymieszaj śmietanę z majonezem, dodaj przyprawę curry i wymieszaj. 
Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem. 
Sos wymieszaj razem ze śledziami i cebulą, przełóż do salaterki, oprósz mieloną wysuszoną chili. 
Wstaw do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny.
Śledzie curry z chili to świetny pomysł na przekąskę karnawałową oraz inne spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko
https://najsmaczniejsze.pl/2014/03/sledz...y-z-chili/

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości