Papryka-Capsicum Chinense
#3

https://empire-s3-production.bobvila.com...50x433.jpg
Capsicum Chinense Habanero Group
Habanero, popularne ze względu na swój tropikalny, cytrusowy smak, jest tak gorące, że kucharze powinni nosić rękawiczki podczas jego obsługi. 
Ta mała Peruwiańska Papryka ma 8500 lat; dziś stosuje się go w sosach, proszkach i nacieraniach dzięki nutce aromatu dymu zmieszanej z nutami cytrusowymi. 
Dostępna w kolorze czerwonym, pomarańczowym, ciemnobrązowym i prawie czarnym, pieprz osiąga zaledwie 1 do 3 cali długości i ma gładką skórkę w kształcie strąka.
Rośliny wymagają głębokiego, ale rzadkiego podlewania oraz osłony rzędów , aby chronić je przed nadmiernym nasłonecznieniem, które wysusza i pęka owoce.Im ostrzejsza papryka, tym dłuższy sezon wegetacyjny. 
Są gotowe do zbioru w ciągu 90 dni.
https://www.bobvila.com/articles/types-of-peppers/

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Papryka-Capsicum Chinense - przez Krystyna - 16-06-2013, 10:41
RE: Papryka-Capsicum Chinense - przez Krystyna - 12-02-2024, 19:32
RE: Papryka-Capsicum Chinense - przez Krystyna - 12-02-2024, 22:13
RE: Papryka-Capsicum Chinense - przez Krystyna - 12-02-2024, 22:23
Papryka-Capsicum Chinense - przez Krystyna - 10-02-2024, 23:42



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości