Numeracja kart Siła i Sprawiedliwość

KatiJo napisał(a):A na to to ja mam swoją teorię Uśmiech

Zamieniam się w słuch Rotfl Prosi

katarynka napisał(a):Zapytałam, bo w linkowanym wyżej artykule Banzhaf nie stwierdził, że nie wiadomo, czemu numeracja została zmieniona tylko że Waite tego nie wyjaśnił. I że w związku z tym jego (Waite'a) intencje nie są znane. A dalej uzasadnił swój własny, odmienny pogląd...

Zgadza się. Nie stwierdził, że nie wiadomo, stwierdził natomiast, ża Waite przestawił te karty nie podając powodów, co sugeruje, że albo jest nieświadom przyczyn i pochodzenia zamiany tych kart, albo zdecydował się celowo na taki wstęp, żeby pokazać czytelnikowi, że Waite 'ot tak sobie' przestawił te karty, co było bez sensu, bo .... (i tu następuje przedstawienie jedynie słusznej teorii Oczko )

Cytat:Uzasadnienie przez Ciebie podane też jest domysłem, bo pochodzi od Crowleya i Regardiego. Nie od Waite'a.

Nie pochodzi od Crowleya i Regardiego, tylko z oryginalnych dokumentów Golden Dawn, do którego zarówno Waite, jak i Pamela Smith należeli. Na życzenie prześlę skan Uśmiech Ponadto wszystkie talie, które wyszły 'z kuźni' G.D. zachowują tą samą kolejność - tak jak wspomniałem, w dzisiejszych czasach nie jest to żadna tajemnica, tylko wiedza powszechnie dostępna.

Pozdrawiam
Aur Ganuz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sprawiedliwość i Siła - przez SmekT - 14-09-2019, 12:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości