Warzywne wariacje...
#10

[ATTACHMENT NOT FOUND]
Fasolka szparagowa w szynce
Składniki:
0,5 kg zielonej fasolki szparagowej,
20 dag plastrów szynki wędzonej,
1 pęczek szczypiorku,
1/2 kostki masła,
sól, pieprz

Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.
Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru.
Część szczypiorku sparzyć krótko we wrzątku, resztę pozostawić do dekoracji.
Porcje fasolki owijać w plastry szynki, związać sparzonym szczypiorkiem i smażyć na połowie masła, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem i pozostałym masłem.
Czas przygotowania 40 min.
Przepis na 4 osoby.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/przepisy/news-fasolka-szparagowa-w-szynce,nId,408114">http://kobieta.interia.pl/kuchnia/przep ... nId,408114</a><!-- m -->

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości