02-06-2011, 21:39
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Zachęcam do zrobienia, na domowe potrzeby, cukru Wanilinowego...
Wystarczy dwie szklanki cukru i laska Wanilii
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (u mnie wyparzony suchy słoik).
Laskę Wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem.
Pustą laskę Wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze.
Zamknąć pojemnik.
Wstrząsnąć.
Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach.
Można go używać jak zwykłego, granulowanego cukru.
zdjęcie z tej strony
Zachęcam do zrobienia, na domowe potrzeby, cukru Wanilinowego...
Wystarczy dwie szklanki cukru i laska Wanilii
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (u mnie wyparzony suchy słoik).
Laskę Wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem.
Pustą laskę Wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze.
Zamknąć pojemnik.
Wstrząsnąć.
Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach.
Można go używać jak zwykłego, granulowanego cukru.
zdjęcie z tej strony