Kuchnia meksykańska
#11

Jajecznica po meksykansku

Skladniki: nieduza cebula,zabek czosnku,olej,3 jajka,chorrizo-zamiast tego mozna dodac kielbase,troche bialego sera,sol,pieprz

Wlewamy olej na patelnie,dodajemy drobno pokrojony czosnek i cebule i czekamy az cebula troszke sie podsmazy tylko nie duzo,musi byc bialy kolor.
Nastepnie dodajemy pare plasterkow kielbasy pokrojonej w kosteczke i podsmazamy okolo 1 minuty;dodajemy jajka i czekamy az sie troche zetna nastepnie mieszamy.
Dodajemy sol i pieprz do smaku.Gdy jajecznica jest gotowa posypujemy ja odrobina bialego sera;mozna tez dodac pomidora pokrojonego w kostke. Z jajecznica jemy tortille ( nie chleb).
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości