Wątek zamknięty

Nasze ogródki i balkony

Joana napisał(a):BlackSwan, jeśli umyłaś słoiki, a następnie zagotowałaś przetwory nic się nie stanie. Tym bardziej, że zaprawiałaś ogórki z octem, on świetnie konserwuje.
Według mojej wiedzy możesz spać spokojnie, a ogórki będą leżakować, aż ich spróbujesz. Intrygująca jest ta musztarda, podasz przepis ?

No to mi ulżyło, mam nadzieje ze będą ok bo zalewa była przepyszna w smaku , taka jaką chciałam.Dla mnie te ogórki są najlepsze na świecie, ale ja uwielbiam gdy są własnie takie słodkawo-octowo-musztardowe.Ja robiłam zalewe z dwóch litrów wody, więc sporo jej, do tego było ok 450 ml octu, 3 szklanki cukru, można tez z miodem ale nie wiem ile musiałoby go być, 4 łyżki soli i 10 łyżek musztardy sarepskiej.Do słoików to wiadomo liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach, gorczycy nie miałam to nie dałam.I wsjo Uśmiech Zalewy mi starczyło na 6 słoików półlitrowych i jeszcze mi jej zostało.
Wątek zamknięty


Wiadomości w tym wątku
Nasze ogródki i balkony - przez Libra22 - 24-06-2012, 12:09



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości