21-10-2012, 15:03
Wielkie dzięki. Informacja przyda się zapewne także innym.
Dodam, że tłuste potrawy też wyeliminowałem z diety. Wiele tradycyjnych dań w kuchni polskiej i nie tylko to rzeczy smażone. Zawsze je lubiłem i brakuje mi ich. Moim wynalazkiem-patentem, który stosuję to dodawanie zmielonego siemienia lnianego i/albo odrobiny oleju rzepakowego, czy z pestek winogron (te odporne są na wysokie temperatury) do rzeczy, które powinny być normalnie smażone na tłuszczu. Stosuję dobrą patelnię ceramiczną, albo inną przeznaczoną do smażenia na sucho.
Dodam, że tłuste potrawy też wyeliminowałem z diety. Wiele tradycyjnych dań w kuchni polskiej i nie tylko to rzeczy smażone. Zawsze je lubiłem i brakuje mi ich. Moim wynalazkiem-patentem, który stosuję to dodawanie zmielonego siemienia lnianego i/albo odrobiny oleju rzepakowego, czy z pestek winogron (te odporne są na wysokie temperatury) do rzeczy, które powinny być normalnie smażone na tłuszczu. Stosuję dobrą patelnię ceramiczną, albo inną przeznaczoną do smażenia na sucho.