Kluchy, kluski...
#8

[ATTACHMENT NOT FOUND]
Śląskie kluski, czyli białe kluski śląskie,
to bardzo popularny rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczana.
Przygotowuje się je tradycyjnie nie tylko na Śląsku.
Ich cechą rozpoznawczą jest kulisty kształt z charakterystycznym wgłębieniem.
Kluski po uformowaniu gotowane są w osolonym wrzątku i przeważnie podaje się je jako dodatek do dań mięsnych

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kluchy, kluski... - przez Krystyna - 03-03-2013, 01:43
RE: Kluchy, kluski, makarony ... - przez Joana - 22-04-2017, 16:17
RE: Kluchy, kluski... - przez Krystyna - 11-03-2021, 00:21
RE: Kluchy, kluski... - przez Krystyna - 11-03-2021, 01:06



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości