Chłodniki...
#5

   
Chłodnik pomidorowy
Składniki:
0,75 litra wody mineralnej niegazowanej,
1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak,
1 świeży ogórek,
1 papryka świeża czerwona,
1 papryka świeża żółta,
3 ząbki czosnku,
100 ml białego wina,
zioła prowansalskie,
sól, pieprz, cukier do smaku.

Przygotowanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem.
Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa.
Wymieszać, dobrze schłodzić.
Podawać z tostami czosnkowymi.
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości