Koktajle owocowe i warzywne
#29

Koktajl z mango i malin

Składniki na ok. 3- 4 porcje:
1 dojrzałe mango
250g malin
1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
0,5 szklanki soku pomarańczowego
ok. 3- 4 łyżek cukru (lub do smaku)

Sposób przygotowania:
Mango umyć, obrać i oddzielić miąższ od pestki. Miąższ, 1 szklankę jogurtu i 1 łyżkę cukru zmiksować blenderem na gładki mus. Mus rozlać do szklanek.
Maliny, 0,5 szklanki jogurtu, 0,5 szklanki soku pomarańczowego i 2- 3 łyżki cukru zmiksować blenderem na mus. (Spróbować, czy jest wystarczająco słodkie. Jeśli przeszkadzają Wam pestki malin, mus można przelać przez sitko). Mus malinowy wylać delikatnie na warstwę z mango.
Z podanego przepisu wychodzi ok. 900ml koktajlu.

Smacznego.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości