Koktajle owocowe i warzywne
#43

Koktajl truskawkowy z kasą jaglaną, morelami i miodem
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej,
- 3/4 szkl.truskawek,
- 1/2 szkl.mleka,
- 2 suszone morele,
- 1 łyżka miodu,
- 1łyżeczka soku z cytryny,
- niegazowana woda mineralna

Przygotowanie:
Suszone morele pokroić, zmiksować z ugotowaną kaszą jaglaną i wodą na jednolitą masę.
Truskawki opłukać i osuszyć, oczyścić z szypułek i połączyć ze zmiksowaną kaszą.
Dodać miód, sok z cytryny, mleko i ponownie zmiksować na gładką masę. Jeśli konsystencja koktajlu będzie za gęsta, wedle uznania dodać wody mineralnej.
Można dodać listki świeżej mięty. Kwiatek
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości