Kuchnia węgierska
#13

Gulasz z szynki

Składniki:
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • kilka szklanek wody
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 2 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błon i pokrój w kostkę. Obtocz w mące i smaż chwilę na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Zalej ciepłą wodą i poczekaj, aż zawrze. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę i czosnek oraz obrane i pokrojone w plastry marchewki i pietruszkę. Przypraw listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. 
2. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu półtorej godziny. Po tym czasie dodaj musztardę, masło, sól i śmietanę. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli gulasz jest zbyt rzadki, zagęść łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody.


   

http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-g...Id,2461948
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kuchnia węgierska - przez Krystyna - 16-06-2013, 10:45
Leczo - przez Krystyna - 08-02-2015, 18:32
Re: Leczo - przez madrugada - 08-02-2015, 19:26
Re: Leczo - przez Aggata - 23-03-2015, 09:15
Re: Leczo - przez Aggata - 23-03-2015, 09:15
Re: Leczo - przez Aggata - 23-03-2015, 09:15



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości