Wypieki bezglutenowe
#31

Pierniczki bezglutenowe (w sam raz na nadchodzące święta)

Składniki
-250 g maki gryczanej + do podsypania
-100 g maki kukurydzianej
-100 g maki ryżowej
-przyprawa do piernika
16 g cukru waniliowego (całe opakowanie )
50 g cukru trzcinowego
70 g cukru białego
4 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 lyzka cynamonu
70 g masła
2 jajka

Wykonanie
Masło , miód , cukier biały i trzcinowy rozpuścić ze sobą i lekko ostudzić

Wszystkie suche składniki + jajka wymieszać ze sobą dodać rozpuszczone masło z dodatkami
Ugnieść ciasto
Odstawić do lodówki na godzinę
Rozwałkować , formować .
Pierniczki piec 8-10 mon w temperaturze 180 stopni .

Polecam . Szybki przepis i pierniczki są mięciutkie Oczko smacznego
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości