Wypieki bezglutenowe
#47

Błyskawiczne batony kokosowe bez pieczenia

Składniki:
2 szklanki wiórków kokosowych
4 łyżki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy albo syropem klonowym)
1/4 łyżeczki soli

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wrzuć do malaksera i ucieraj chwilę.Niedużą formę (naprawdę małą, ja wzięłam 17x17cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę i dobrze dociśnij łyżką.
  2. Wstaw do lodówki na ok. godzinę. Ale ja przyspieszyłam to i wstawiłam do zamrażarki na 20 minut.
  3. Pokrój w niewielkie batony. Możesz polać polewą z gorzkiej czekolady bez dodatku cukru.
  4. Możesz je przechowywać w lodówce nawet przez tydzień
Gwarantuję pycha Kwiatek
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości