Liczba postów: 1.008
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
¨Everest¨ - poruszajacy film opowiada o jednej z najtragiczniejszych wypraw na Mount Everest. To film o granicach ludzkiej wytrzymalosci. Przepiekne zdjecia....
Liczba postów: 1.008
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Kilka dni temu obejrzalam jakze slynny film "Listy do M 2".
Fajna komedia z doborowa obsada. Film opowiada o losach kilku rodzin, trudnosciach jakie napotykaja a takze o rozwiazywaniu ich. Komiczne sytuacje, czasami trudne decyzje dla bohaterow filmow na pewno wciagna widza. Polecam
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 18
Reputacja:
20
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
Dzina, masz racje, dawne polskie filmy miały jakieś przesłanie, wiadomo kiedys były inne czasy, jednak kiedyś potrafiono śmiać się z polskiej kultury, samych Polaków i ustroju. A dzisiaj brakuje mi tego w polskiej kinematografii, czasy się zmieniły, jednak to nie powód, aby robić filmy o niczym. Aż mi się nasuwa myśl o upadku moralnym społeczeństwa. Szczególnie widoczne jest to u młodzieży, która do kin chodzi co najwyżej na zagraniczne komedie romantyczne, a nie zna polskich klasyków takich jak np "Miś". Teraz wszystko jakby zeszło na kwestie pieniędzy, w kinach ciężko znaleźć coś ambitnego, zazwyczaj można liczyć tylko na cykle filmowe, które obecne są w pojedynczych kinach; lub znany i ceniony reżyser wypuszcza jakiś film i automatycznie jest on w kinach, czy w obsadzie jest popularny aktor z dobrym warsztatem.
Liczba postów: 162
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Ostatnio zachwycił mnie film francuski "Zupełnie Nowy Testament" - przedstawia nam zupełnie inną wizję Boga - bawiącego się naszym życiem, który robi wszystko by nam je uprzykrzyć. Film zaskakujący, miejscami zabawny, ale także zmuszający do refleksji. Oglądając go miałam poczucie dobrze spędzonego czasu. Polecam warto zobaczyć
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=RRwujLKs1yw">https://www.youtube.com/watch?v=RRwujLKs1yw</a><!-- m -->
Ktoś wspomniał o Listach do M 2 - szczerze sory,ale szału nie ma .Film ogólnie jest dobry,ale osobiście uważam ,że wątek Kościelnego i Żmudy-Trzebiatowskiej jest zbędny...Nie lubię takich ckliwych "lyrów". Polecam "Obce Niebi" wyvbieram się na Pitbula - może ktoś miał już okazję zobaczyć?