Wydaje mi się, że posiłkowanie się sennikami może rzucić jakieś światło, nie koniecznie być dokładną interpretacją. Możesz zawsze sięgnąć do symboliki albo po prostu przenieść swój sen odnosząc go do realnego życia. To już jakby 3 różne ścieżki. Jednak każdy wybiera tą odpowiednią dla siebie bądź taką, która jest rozsądna.
Takie jest moje zdanie
Liczba postów: 1.391
Liczba wątków: 288
Reputacja:
0
Korzystam z sennika, który według mnie jest bardzo dobry i świetnie tłumaczy symbole senne. To "Sennik. 2200 haseł. Mitologiczna, psychologiczna i psychoanalityczna symbolika snów" Marie Coupal.
Wydawnictwo Les Editions de Mortagne, Ottawa 1985, polskie tłumaczenie Bauer-Weltbild Media Sp. z o.o. Sp.K., Warszawa 2002
Internetowe senniki są zakłamane. Jak jeden symbol może mieć to samo znaczenie u wszystkich ludzi, którym się śni?
Każdy symbol człowiek powinien traktować osobiście, bo dla jednego np. róża może oznaczać miłość, dla drugiego gatunek kwiatu nic nieznaczący, a dla trzeciego znak od ducha matki, bo akurat jego matka lubiła te kwiaty.
Sny należy odczytywać intuicyjnie, to w nas jest odpowiedź, o czym one są.
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Kasiu, Twoje sny odzwierciedlają Twój stan emocjonalny - bardzo przeżyłaś rozstanie, dlatego też kilkanaście razy powtarzała się sytuacja z jednym elementem sennym. Natomiast jeśli chodzi o powrót - nie odczytasz tego ze snu, sny to nie wszystko, myślisz nieustannie o swojej sytuacji, a przede wszystkim o powrocie byłego chłopaka - stąd też ta tematyka snów.
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Kasiu - chcieć znaczy móc, trzeba tylko zacząć działać, bo bez działania nie wiele osiągniemy.
Liczba postów: 53.518
Liczba wątków: 2.072
Reputacja:
5.481
a co jeśli on myśli tak samo...sytuacja patowa...
Nic nie stracisz, jeśli pierwsza się odezwiesz...przynajmniej bediesz wiedziała o co chodzi i czy dalsza Wasza relacja jest możliwa...dorośli ludzie rozmawiają ze sobą...
Liczba postów: 53.518
Liczba wątków: 2.072
Reputacja:
5.481
Kasiu...
Wróżbę ten temat dostałaś od Barbary.
Wiec już nie roztrząsaj tego problemu tutaj, czy w innych działach na forum...
Możesz wrócić za miesiąc z weryfikacja i ewentualnym pytaniem w tej sprawie...
Przemyśl co wróżka Ci napisała...a decyzja należy do Ciebie...działaj, zamiast się uzalac...to będzie lepsze nawet dla Twojego samopoczucia..
Oczywiście możesz udzielać się na forum, zachęcam...ale tego tematu, już nie roztrząsaj...dopiero za miesiąc, jak wrócisz z weryfikacją...bo to należy się wróżce, która wykonała wróżbę dla Ciebie...
powodzenia
Ja tam nie wierzę w te senniki. Co innego jak ktoś nam sen interpretuje według własnej intuicji, ale na pewno niemożliwe jest to, aby jeden symbol pasował wszystkim. Sen trzeba rozpatrywać jako całość, a nie pojedyncze elementy.
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Mi przewaznie snia sie te same rzecZy w kolko to samo...i kilka symboli sie sprawdza...ale raczej sama je analizuje rzadko zagladam do sennika..