13-03-2016, 00:14
Jogurtowe ciasto z truskawkami
Składniki: 25x34
6 jajek
1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
4 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki oleju
2 szklanki cukru
1 torebka proszku do pieczenia
szczypta soli
500 g truskawek
2 łyżki płatków migdałowych
cukier puder do posypania
Białka ubić z solą na sztywno. Mąkę,cukier, jogurt, olej, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w misce i wymieszać na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną blaszkęana wierzch położyć truskawki pokrojone w połówki. Posypać migdałami. Piec około godziny w 180*C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Składniki: 25x34
6 jajek
1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
4 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki oleju
2 szklanki cukru
1 torebka proszku do pieczenia
szczypta soli
500 g truskawek
2 łyżki płatków migdałowych
cukier puder do posypania
Białka ubić z solą na sztywno. Mąkę,cukier, jogurt, olej, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w misce i wymieszać na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną blaszkęana wierzch położyć truskawki pokrojone w połówki. Posypać migdałami. Piec około godziny w 180*C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.