Ogórki z chilli
Składniki:
5 kg ogórków
5 ząbków czosnku
8 łyżek soli
5 łyżeczek chili
160 g oleju
750 ml octu
900 g cukru
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Wrzucamy do garnka, dodajemy sól, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 8 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę, dodajemy chili i przeciskamy czosnek. W drugim garnku mieszamy olej, ocet i cukier. Wszystkie składniki zagotowujemy, a następnie zalewamy ogórki i mieszamy. Ponownie odstawiamy na 12 godzin. Przekładamy do wyparzonych słoików, nie pasteryzujemy
Smacznego ?
Składniki:
5 kg ogórków
5 ząbków czosnku
8 łyżek soli
5 łyżeczek chili
160 g oleju
750 ml octu
900 g cukru
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Wrzucamy do garnka, dodajemy sól, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 8 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę, dodajemy chili i przeciskamy czosnek. W drugim garnku mieszamy olej, ocet i cukier. Wszystkie składniki zagotowujemy, a następnie zalewamy ogórki i mieszamy. Ponownie odstawiamy na 12 godzin. Przekładamy do wyparzonych słoików, nie pasteryzujemy
Smacznego ?
If You Can Dream It, You Can Do It