Naturalne Miody Wzbogacane
#1

Miody z dodatkiem ziół przyprawowych
  • Miód z Anyżkiem: 
    Uspokaja problemy trawienne. dawane jest niemowlętom i dzieciom w celu łagodzenia kolek,. Jest on pomocny w leczeniu astmy, kokluszu, kaszlu
  • Miód z Lubczykiem: 
    Doskonały do ryb, oraz wszystkich rodzajów mięs.
  • Miód z Jałowcem: 
    Doskonały do mięs (zwłaszcza tłustych, jak np. wieprzowina, baranina i dziczyzna ) oraz dyni, kapusty kwaszonej czy czerwonej.
  • Miód z Majerankiem: 
    Doskonały do zawiesistych zup, grzybów, pieczonego mięsa sosów i potraw z grochu.
  • Miód z Tymiankiem: 
    Świetny dodatek do ziemniaków, farszów mięsnych, smażonych ryb.

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz
#2

Miody z dodatkiem wyciągów ziołowo -roślinnych
  • Miód z dodatkiem Mięty:
    Ma działanie między innymi: odświeżająco- dezynfekujące, uspokajające, przeciwskurczowe, przeciwwymiotne, przeciwbólowe, pobudzające wydzielanie soków trawiennych.
  • Miód z dodatkiem Pokrzywy:
    Korzystnie wpływa na leczenie układu moczowego. Zapobiega anemii, działa krwiotwórczo. Wzmacnia kondycję skóry, paznokci, włosów.
  • Miód z dodatkiem Melisy:
    Korzystnie wpływa na skołatane nerwy. Łagodzi problemy trawienne. Użyteczny komponent na depresję powodującą kołatanie serca. Działa uspokajająco.
  • Miód z dodatkiem kwiatu głogu:
    Stosuje się w stanach łatwego męczenia się, wspomaga Leczenie upośledzonej wydolności serca, w zaburzeniach krążenia krwi.
  • Miód z dodatkiem Soku Aloesu:
    Aleos jest rośliną leczniczą. Wykazuje działania m. innymi: przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne. Działa jako środek przeczyszczający, przeciwdziała tworzeniu się kamieni nerkowych.
  • Miód z Imbirem:
    Działa na trawienie i krążenie krwi. Łagodzi bóle żołądkowe i zębów. Pobudza system odpornościowy organizmu. Pomaga przy przeziębieniu i kaszlu, nieżytach gardła i oskrzeli. Obniża poziom cholesterolu. Dezynfekuje jamę ustną. Uważany jest jako afrodyzjak.
  • Miód z dodatkiem Wanilii:
    Wzajemnie się uzupełniają stanowiąc wspaniały smak. Działa uspokajająco, poprawia nastrój.
  • Miód z Czosnkiem:
    Posiada bardzo dobre właściwości lecznicze. Już w niewielkich ilościach działa bakteriobójczo, przeciwgrzybiczo, żółciopędnie, przeciwmiażdżycowo. Tak spreparowany miód poprawia trawienie, obniżając poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
  • Miód z dodatkiem wyciągu z Mniszka:
    Usprawnia trawienie i przyśpiesza przemianę materii. Usuwa nadmiar wody z organizmu. Reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi. Poprawia kondycję skóry.
  • Miód z Lawendą:
    Kwiaty lawendy są stosowane w ziołolecznictwie. Lawenda posiada właściwości uspokajające, przeciwskurczowe, żółciopędne, bakteriostatyczne i dezynfekujące
  • Miód z Cynamonem:
    jest doskonały do przyprawiania potraw słodkich z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego i ponczu oraz do aromatyzowania gulaszu, baraniny, gotowanych ryb i szynki. Mieszanka miodowo - cynamonowa ma działanie antyseptyczne.

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz
#3

Miody z dodatkiem wyciągów owocowych
  • Miód z dodatkiem Róży Jadalnej:
    Rosa Rugosa wzbogaca walory zdrowotne miodu o witaminę C, , E, P, K , witamin z grupy B.
  • Miód z dodatkiem Owoców Aronii:
    Stosuje się go u rekonwalescentów i osób ogólnie osłabionych dzięki zawartości dużej ilości witamin m. innymi C i P. Polecany w profilaktyce i leczeniu nadciśnienia krwi, katarze żołądka i żylaków odbytnicy,
  • Miód z dodatkiem Soku Malinowego:
    jest używany w czasie przeziębień, angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych jako środek napotny. Medycyna ludowa poleca maliny w przypadku niedokrwistości.
  • Miód z Pomarańczą:
    Owoc pomarańczy wspaniale aromatyzuje miód, wzbogaca go o walory smakowe i Wit. B1, B2. B6, C
  • Miód z Cytryną:
    Cytryna wzbogaca miód o witaminę C, wapń, i Wit. PP. Działa antyprzeziębieniowo i antygrypowo
    źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=69226]
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości