Liczba postów: 17
Liczba wątków: 7
Reputacja:
1
Czy myślicie, że przedmioty, które zostały otrzymane od przyszłego samobójcy emanują złą energią? Mogą szkodzić? Mam kilka takich rzeczy i tak ostatnio się zacząłem zastanawiać.
Liczba postów: 5.229
Liczba wątków: 225
Reputacja:
3.054
Zrób wszystko aby ta osoba nie była przyszlym samobójcą...
Liczba postów: 2.055
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1.477
Znak Zodiaku: Wodnik ♒
19-03-2017, 19:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2017, 19:42 przez
Joana.)
Każdy przedmiot z drugiej reki emanuje energią poprzedniego właściciela. Ja często kupuję różne rzeczy na targach staroci i profilaktycznie je oczyszczam. Przedmioty które da się umyć, opłukuję wodą z solą, obrazy okadzam szałwią. To ma ogromne znaczenie w przypadku przedmiotów "magicznych" run, kart, wahadełek. Oczyszczamy przedmioty nowe, a tym bardziej używane przez kogoś. Osobną kwestią jest nastawienie do nas poprzedniego właściciela przedmiotu. Jeśli byliśmy w dobrych stosunkach to każdy "prezent" można przyjąć. Przedmioty lubią wchłaniać rożnego rodzaju energie, często niepożądane. Jeśli otrzymałaś te przedmioty zanim osoba popełniła samobójstwo, to sądzę, że wystarczy je oczyścić. Gdy z jakiegoś powodu czujesz wobec nich dystans, to może warto je odłożyć. Zamknąć w drewnianej szkatułce, schować, nie używać.
Nie rozumiem określenia - przyszły samobójca- skoro wiesz że ta osoba ma problemy, trzeba jej pomóc i zrobić wszystko by odwieść ją od tego zamiaru.
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 7
Reputacja:
1
To już się stało niestety. Dziwnie to sformuowałem ale fakt jest dokonany, mam parę rzeczy po osobie, którą znałem, mieszkała po sąsiedzku (jak jeszcze w rodzinnym mieście żyłem) i krótko przed moim wyjazdem popełniła samobójstwo, nawet widziałem się z tym człowiekiem dzień przed samobójstwem, aczkolwiek moja osoba nie miała żadnego wpływu na pobudki tego kogoś. Nic też nie wskazywało, że dzień później osoba zawiśnie w kuchni w korytarzu, w jego mieszkaniu kuchnia była osobno, w owym korytarzu przy jakimś wspólnym posiedzeniu, miałem nawet wątpliwą przyjemność obcować z duchem przez którego przez 3 czy 4 dni bardzo źle się czułem, wypruty z wszelkiej energii i przygnębiony.
Liczba postów: 1.900
Liczba wątków: 30
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Jeżeli ta osoba oddała Ci te przedmioty przed śmiercią to od chwili oddania należą do Ciebie, a więc oprócz energii byłego właściciela mają także Twoją własną. Poza tym nie sądzę by w tej energii było "zakodowane" samobójstwo. Może znajomy cierpiał na depresję, a to kwestia genów w dużej mierze... Jeśli ma Cię dręczyć owa wątpliwość to zawsze możesz profilaktycznie oczyścić te przedmioty.
Liczba postów: 499
Liczba wątków: 11
Reputacja:
133
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Słyszałam tylko tyle, że nie powinno się zachowywać osobistych rzeczy osoby zmarłej, bo mogą być łącznikiem z innym wymiarem energii i może się tworzyć "podczep".