Liczba postów: 117
Liczba wątków: 7
Reputacja:
247
A co sądzicie o połączeniu X Koło Fortuny i 2 Monety przy pytaniu o spotkanie? Ja odczytałam to jako tak, bo już dawno nie widziałam tej osoby i nic nie zapowiada, że miałabym ją spotkać. Czy 2 monety mogą mówić o tym, że na tym spotkaniu pokłócimy się? Lub może dojdziemy do kompromisu?
"Every wall is a door". (R.W. Emerson)
Reputacja:
247
Dziękuję, Madrugada. Teraz pozostaje tylko czekać
To ciekawe co piszecie bo mi ta dwójka monet kojarzyła się z żonglowaniem, brakiem konkretnej decyzji i swoistym niezdecydowaniem które mi by wskazywało że jeszcze nic nie przesądzone; dobrze myślę?
Reputacja:
247
Mi też tak się kojarzy, ale w sumie w niektórych taliach na karcie widnieją 2 osoby, co symbolizuje spotkanie. W tym przypadku ważna jest też karta Koła Fortuny, bo zwiastuje odmianę losu.
Liczba postów: 1.900
Liczba wątków: 30
Reputacja:
196
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
To miał być telefon nazwijmy służbowy, ale nauczyłem się już nie klasyfikować kart sztywno, bo np 2 kielichów jest główną kartą wypadającą mi na podpisanie umowy - a to jakby nie było typowo formalna sprawa, nie mająca nic wspólnego z życiem prywatnym. Niemniej masz rację. Przede wszystkim 2 kielichów to raczej spotkanie lub połączenie sił, które następuje już po kontakcie.
Po prostu miałem obiecane, że otrzymam telefon do końca lutego. Postawiłem karty po 1 / dzień i wśród nich nie było ani jednej typowo "kontaktowej" w tylu 8 buław, któregokolwiek pazia, 6 mieczy, Sądu Ostatecznego (choć ten akurat niekoniecznie mi się sprawdza). Z tych kart, które otrzymałem 2 kielichów dawała największe szanse. Hm zatem chyba telefon przesunie się na marzec lub w ogóle go nie będzie.
Reputacja:
247
(21-02-2017, 18:40)Zwierzynianka napisał(a): A co sądzicie o połączeniu X Koło Fortuny i 2 Monety przy pytaniu o spotkanie? Ja odczytałam to jako tak, bo już dawno nie widziałam tej osoby i nic nie zapowiada, że miałabym ją spotkać. Czy 2 monety mogą mówić o tym, że na tym spotkaniu pokłócimy się? Lub może dojdziemy do kompromisu?
Teraz już mogę stwierdzić, że połączenie X Koła Fortuny i 2 monet jednak nie przyniosło mi spotkania - był sporadyczny kontakt telefoniczny, ale nic więcej.
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 1
Reputacja:
28
Dla mnie kontaktowe karty to przede wszystkim pazie (czyli jak na każdym dworze przynoszący informacje), równie pewien jest as buław, 8 bulaw i mag.
Z ciekawych obserwacji :
- Sąd, 2 kielichy, 3 kielichy pokazały mi kontakt tylko i wyłącznie jako charakter kontaktu (po kłótni), nie sa natomiast dla mnie typowymi kartami kontaktu
- świat jest moim niemal pewnikiem antykontaktowym
- asy (poza bulawianym) to zazwyczaj albo odpowiedz na mój kontakt, albo Przeminiecie takiej mysli przez głowę drugiej strony, ale za mało czasem by wprowadzić kontakt w czyn
- rycerz bulawiany bądź mieczy niesie zazwyczaj telefon (kontakt bardziej bezpośredni niż posłaniec jakim jest paź). Rycerz denarow i pucharów sa jak dla mnie zbyt bierne by jednoznacznie kontakt wskazywać
- królowie nigdy nie pokazują mi rozmów zainicjowanych przez ta druga strone - siedzą na tronach i sa w moim odczuciu zbyt bierni, podobna sytuacja z królowymi
Liczba postów: 577
Reputacja:
2.592
Znak Zodiaku: Ryby ♓
Mnie spotkania pokazują
2 puchary, słońce, czasem 9 pucharow
Kontakt
Paz mieczy, 8 bulaw, 8 mieczy
Brak kontaktu
4 mieczy, wieża, może być i śmierć
Liczba postów: 577
Reputacja:
2.592
Znak Zodiaku: Ryby ♓
Jeszcze dodam, że:
8 bulaw - kontakt stały, telefoniczny, smsowy
8 bulaw odwrócone - kontakt utrudniony, jedna osoba może dążyć do kontaktu
Paz mieczy - konkretna informacja słowna, rozmowa, przekaz
Rycerz mieczy - list formalny, umowa, wiza
Paz pucharów - typu zaproszenie na wesele, chrzciny, urodziny, randke
Słońce - faktyczne planowane spotkanie, które dojdzie do skutku i bedzie udane
8 mieczy - bardziej wymiana suchych informacji, logicznych między sobą, często w pracy
9 pucharów - albo mily czas we dwoje w niezobowiazujacej relacji, albo impreza z alkoholem
3 pucharów - grupa ludzi
2 puchary - po prostu spotkanie dwóch osób, mnie rzadko pokazuje randkę, prędzej rozmowę o pracę, spotkanie pracownika z szefem
4 miecze - zawieszenie, w pytaniu o relacje na końcu układu mówi o tym, że nie rozmawiają, nie mają kontaktu, ale może być to czasowe
Wieża - gwałtowna sytuacja, która spowodowała zatrzymanie kontaktu, wahanie i niezdecydowanie
Śmierć - zerwanie kontaktu
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 10
Reputacja:
85
U mnie karta XVI Wieża za każdym razem pokazywała trudności w komunikacji internetowej. Słaby internet, brak dostępu do komputera, jakieś usterki techniczne. Kontakt więc z osobą mocno utrudniony ze względu na technologię.
Liczba postów: 211
Liczba wątków: 19
Reputacja:
847
Mnie do tej pory kontakt pokazał jedynie Mag i rycerz mieczy (ale ten kontakt nie był miły)
Wbrew temu co czytam i słucham o tarocie to u mnie jak wypada 8 buław to nigdy nie ma kontaktu.
A czy według was jeśli na pytanie, czy dana osoba chciałaby się spotkać, wypada 9 kielichów i Mag to oznacza, że chciałaby czy że nie?
Ja bym to zinterpretowała w ten sposób, że chciałaby się spotkać, może na piwo czy coś w tym rodzaju , ale nie jestem pewna.