Liczba postów: 207
Liczba wątków: 15
Reputacja:
2
Czy ktos może potwierdzic, ze po 30 roku zycia Descendent staje sie wazniejszy od Ascendentu? Ktos kiedys tak twierdzil, juz nie pamietam, gdzie to czytalam lata swietlne temu
Jak sie oblicza Descendent?
Liczba postów: 1.319
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
a może to znak z nieba , że trzeba przejść na dietę :laughing-rolling: :laughing-rofl: :obscene-drinkingbuddies:
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 61
Reputacja:
43
Ja słyszałam, że Ascendent to to jaka maskę przybieramy przed ludźmi aby nam się łatwiej żyło a Descendent to to jacy naprawdę jesteśmy.
Ciekawe ile w tym prawdy?
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ascendent to jakby wewnetrzne "ja" danej osoby , natomiast Descendent to jak nas odbiera ,jak nas widzi otoczenie np. osoba urodzila sie w znaku Koziorozca z ,ascendentem w Pannie i z descendentem w Rybach to moze byc uparta jak Koziorozec , dazaca do perfekcji jak Panna natomiast otoczenie bedzie ja odbierac jako kogos kto nie zawsze potrafi sie na cos zdecydowac - Ryby
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 61
Reputacja:
43
Mariselo - więc jak myślisz dlaczego w książkach zawsze jest napisane, że ludzie odbierają nas przez pryzmat naszego ascendentu, a nie descendentu?
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 20
Reputacja:
30
Descendent to wierzchołek domu VII (domu wszelkich związków). Dotyczy więcsposobu wchodzenia w relacje z innymi, ukazuje też stosunek do ludzi, których się spotyka, oraz nauk, które niosą ze sobą owi ludzie, czego cię nauczą. DSC informuje też jakich ludzi będzie się do siebie przyciągać
Ascendent zaś określa nasz wygląd zewnętrzy, jak postrzegają nas ludzie, jakie zostawiamy po sobie pierwsze wrażenie na innych, nasz styl prezentowania i kreowania się w świecie, ogólnie rzecz biorąc nasz JA
Urodzona jako Rybka asc w raku a dsc w koziorożcu czy ktoś jest w stanie napisać coś o moim asc i dsc?